bloggheader Hanne 2

Mat på fem: egg fried rice

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 15.03.2018

 Egg fried rice är något som är perfekt att göra ifall du har överblivet kokat ris från gårdagen i kylen. Det går att variera i oändlighet, men ris och ägg är ändå basen. Det allra bästa, är att denna rätt tog ca 5 minuter för mig att slänga ihop - fantastiskt! De fem ingredienserna du behöver för att göra min variant på Egg fried rice är: 

  • Ägg, 2 st.
  • Grönkål, 3 stjälkar
  • Ris (förkokt), 4-5 dl 
  • Vitlök, 2 klyftor
  • Cashewnötter, 1 dl

Smaksättning/övrigt: sesamolja (alt. olivolja/rapsolja), salt, peppar
För extra touch: fisksås och risvinäger (finns vid asiatiska-hyllavdelningen)

 Receptet räcker till 2 personer.

P1000392

  1. Repa grönkålen och hacka den i mindre bitar. Finhacka även vitlöken, och grovhacka cashewnötterna.
  2. Fräs allt detta i ett par matskedar sesamolja i en het panna.
  3. Tillsätt sedan det förkokta riset och stek på hög värme ett par minuter. Rör om ordentligt hela tiden så inget bränns.
    Tillsätt i detta skede även salt, peppar och gärna risvinäger och fisksås (2-3 msk av varje) om ni råkar ha det hemma. (Sojasås kan ni testa att ha i också om ni gillar det.)
  4. Då allt blivit varmt, knäck i äggen och stäng samtidigt av plattan. Rör om alltihop så att ägget blandas med de övriga ingredienserna.

Servera direkt!

P1000397