bloggheader Hanne 2

Rabarbergrottor

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 13.07.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

På söndag ska jag fira min examen än en gång, tillsammans med familj och släkt. Jag åker till Vörå redan idag, eftersom kalaset hålls hemma hos mina föräldrar och ska hjälpa till med städning. Har dock redan förberett lite smått hemma hos mig för att underlätta resten av helgens stök. Till kaffet tänker jag bjuda på en nöt-maräng tårta med jordgubb och rabarber, och dessutom två olika sorters småkakor: kanelbullesnittar (länk) och dessa rabarbergrottor. 

Rabarbergrottor

ca 40 strabarbergrottor

Det är egentligen inga konstigheter med detta recept, förutom att jag bytt ut en del vetemjöl mot rågmjöl och hallonsylten mot min hemkokta raberbersylt. Väldigt goda blev de!

300 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

+ rabarbersylt 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör/vispa smör och socker poröst.
  3. Blanda mjölsorterna med bakpulver och vaniljsocker, och rör ihop det med smörblandningen till en fast deg.
  4. Använd en tesked för att portionera passliga degklickar, som du sedan rullar till valnötsstora kulor. Placera dem i små formar och lägg på en ugnsplåt.
  5. Tryck en grop i varje kaka och fyll dem med lite raberbersylt.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 min.

rabarbergrottor2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar