bloggheader Hanne 2

Söndagstankar

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 04.11.2018

Kategorier:
Taggar:

 

Godmorgon! Sitter som bäst och äter frukost och ska strax ta itu med dagen. Ska börja söndagen med att arbeta: planera lektioner, sätta ihop scheman och lägga upp nya kurser som startar efter jul. Vill vara väl förberedd så att jag kan vara ledig när jullovet knackar på. 

Frukost

Kan inte fatta att hösten gått såhär snabbt. Har redan betat av 1/4 av första året som lärare. Oktober månad var busy och vardagen har mest gått på repeat. Sprang ju dock mitt första marathon i Amsterdam, och kom i mål med en tid jag är riktigt stolt över: 3:32:18.

En riktigt bra upplevelse var det, och blev nästan lite sugen på ett till lopp någon gång i framtiden...


En summering av september

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 06.10.2018

Kategorier:
Hej på er.

Nu är det någon vecka sedan jag sist uppdaterade.  Det har till och med hunnit bli oktober, och jag tänker att jag då kan ge er en summering av månaden som gått. (Inspirerades av Julia och snodde hennes koncept rakt av + lade till några)

Ida

Vad var extra bra denna månad?

Jag hängde ett veckoslut med finaste Ida riktigt i början av månaden. Vi pratade, skrattade, grät, shoppade, åt, tränade och hängde i soffan. Är tacksam över en vän som henne. ♥

 

Hände det något tråkigt?

Nja, inte för mig själv men i min närhet. Dock så har det varit några rätt jobbiga dagar på arbetet att handskas med. 

 

Vad gjorde dig glad?

Att varva ner genom svampplockning och skogspromenader med personer (och hundar) jag tycker om. 

 skogensvamp

Vad gjorde dig ledsen?

Har varit trött och grinig många veckor på grund av för lite sömn (eget fel!) och en del stress från jobbet, vilket har gjort mig lite lagom höst-deppig, men inget har gjort mig direkt ledsen. 

 

Vad är du extra stolt över att ha gjort denna månad?

Jag är stolt över att jag vågat stå upp för mig själv mera. Jobbar på det hela tiden och det är svårt. Dessutom gjorde jag en god gärning: donerade blod för fjärde gången. 

 

Något du borde gjort men struntade i:

Jag borde ha gjort något av alla påsar av äppel vi fått, som står ute på verandan. Mos, saft, sylt, pajer... Där står de fortfarande och väntar på mig. 

 

Upptäckt:

Frukosten vid Sokos Hotel Vaakuna. Åt där förra helgen med syrran och vi blev positivt överraskade. Frukosten var mer som en brunch, och till ett riktigt bra pris dessutom. Där fanns allt och lite till!

frukostVaakuna

 

Festligheter:

Cyklade över till Toffes syster och hennes sambo för inflyttningskaffe. De har ett riktigt fräscht och nybyggt hem. Blir nog många fina kvällar på deras terass under de kommande åren. 

granwest

 

Hur har du tränat denna månad?

På jobbet får jag väldigt mycket vardagsmotion vilket är härligt.  Fick även dra ett par spinningpass för gymnasieeleverna vilket jag njöt fruktansvärt mycket av. Förutom det har jag uteslutande löptränat 3-4 gånger i veckan. (Sprang även Öjberget Trailrun för två veckor sedan).

Jag kommer att springa Amsterdam Marathon om 15 dagar tillsammans med min vän Emma, och jag är på slutrakan av träningen nu. De långa passen under september månad kunde ha varit fler, men överlag nöjd. 

 

Något klädesplagg du använt extra mycket?

Hanne2

Måste nog säga min höstkappa jag köpte i Åbo. Den är senapsgul, har perfekt längd och är alldeles underbar. Blir glad varenda gång jag använder den.


AW mitt i veckan

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 13.09.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

After work mitt i veckan är väl något man borde köra på oftare eller?

Igår mötte jag upp Sofie vid Venn i Vasa för en AW. För er som inte vet så har jag och Sofie studerat tillsammans vid Åbo Akademi. Vi träffas inte allt för ofta, men då vi väl gör det så finns det alltid mycket att tala om, framför allt om saker som kretsar kring mat - såklart. 

Venn1

Venn var väldigt mysigt och vi fick riktigt bra betjäning. Vi delade på deras ostbricka och var mer än nöjda med både den och vinerna. Jag och Sofie hade massvis av idéer kring våra bloggar, och förhoppningsvis kan vi inom ett par veckor dela med oss av några roliga inlägg vi tänkt samarbeta med. För det är ju så mycket roligare att göra mat och äta den tillsammans, eller vad säger ni?

Hanne


The last few weeks

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 26.06.2018

Kategorier:

Juni har försvunnit i ett nafs. Jag har arbetat för ungmartha, träffat kompisar på villor, spenderat tid med familj, ordnat med fest, löptränat massor, lekt med Viggo och i övrigt försöka hinna med den vardag man orkar med efter en arbetsdag. Bloggen har lidit, men så får det vara. De få timmar jag haft en lucka kändes inte rätt att sätta här tyvärr. Dock ska jag försöka bättra mig, och lägga upp åtminstone ett inlägg i veckan, vare sig det är recept eller bara bilder och text. 

 

ed9db171 9fe3 49a7 9d9c 741de8543ec3

Igår hämtade jag äntligen ut min gradu och mitt betyg från ÅA (har inte hunnit efter arbetstid), och på fredag ställer jag till med examensfest för mina vänner. Familjen firar jag med i juli. Denna vecka  går alltså åt till att städa, fixa, ordna med extra bord på terassen, handla, göra mat, baka och fundera ut någon rolig lek. 

 

P1010939

En bild från någon vecka sedan, då Emma var här. Vi gjorde burgare och drack rosé. Bra kväll! 6e321213 b760 46c1 a0bc e18327351d88

Ha en fin vecka!

/Hanne

 

Bilder: Emma Storvall


Lördagkväll

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 25.03.2018

Igår var jobbdag för min del, men då jag slutade klockan fyra mötte jag upp min syster, vi gick och handlade och åkte sedan hem till oss i Sundom. Sambon och hunden är borta, och det var riktigt skönt att ha lite kvalitetstid med min syster. 

P1000568

Butter chicken, blomkåls"ris", rajta och köpt, uppiffat naanbröd stod på menyn. Så himla gott verkligen. Till maten drack vi detta vin, som fick godkänt av oss båda.

P1000586

En bättre lördag kväll helt klart!


The heart of the house

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 13.03.2018

Kategorier:

Bjuder inte på något recept idag, men tänkte istället bjuda in er till hjärtat av vårt hus.

valkomna

Jag och Toffe köpte och flyttade in i ett parhus i slutet av förra  sommaren och vi trivs otroligt bra.
 
Köket är stort och luftigt och har massor av skåp, vilket är ett måste för alla mina redskap, apparater, bunkar, formar, byttor, livsmedel och annat jag kan behöva då jag står i köket. Köksbordet gjorde vi (läs: Toffe) själva för ett par år sedan, snyggt va? 
 

P1000296

Det bästa är ju ändå den utdragbara bänken ni ser till höger om kylskåpet. Perfekt då man bakar eller är många i köket och behöver mer plats. Ett måste även i framtiden om vi bygger eget.

Det som inte syns på bilden nedanför är egentligen det bästa med hela köket... ett enormt skåp från golv till tak, med utdragbara hyllor hela vägen. Det var kärlek vid första ögonkastet mellan mig och skafferiet då vi var på visning förra sommaren, haha.

P1000301


Hej och välkomna!

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 11.03.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hej och välkomna till My kitchen mingle!


Först en presentation av mig själv.

viggotoffe2

Jag heter Hanne Wilhelmsson, är 25 år och bor i Sundom tillsammans med sambon Christoffer och labradorvalpen Viggo. Jag studerar till ämneslärare vid Åbo Akademi i Vasa och skriver för tillfället min Pro Gradu avhandling för att kunna ta min examen våren 2018. Mina största intressen är som ni kanske förstår att både tillaga och äta god mat, men också att springa mig svettig på en stig i skogen. Jag älskar choklad, långa (!) kramar, filmer och serier. Att rita, måla, anteckna och göra listor är också min grej. Ogillar duschar, spindlar och arrogans.


 

Jag har tidigare bloggat på olika plattformar och alltid med en salig blandning av personligt och matrelaterat innehåll. Att blogga har alltid varit roligt, men oftast har det runnit ut i sanden på grund av tids- eller motivationsbrist. När min vän Sofie väl frågade om jag nu inte ändå ska börja blogga för Foodly, så kände jag att jag ville ge det en chans. So here we go!

I bloggen bjuds det på recept mixat med personliga tankar och åsikter kring mat och dryck. Jag vill bjuda in er till mitt kök för lite mingel! Recepten som jag planerat dela med mig av kan variera mellan att vara roliga och enkla till att vara lite mer avancerade, men den röda tråden jag strävar efter är ändå snabb, enkel och god vardagsmat. Dock är jag en person som sällan följer ett recept, och detta kommer även speglas i det jag själv lägger upp - gilla eller ej.  Min matfilosofi är nämligen att den bästa maten görs med hjälp av våra sinnen. Jag är  verkligen ingen kock, men jag är nyfiken och lär mig varje dag nya saker genom att både lyckas och misslyckas. För mig är det då som matlagning blir intressant och rolig; då jag får testa mig fram, reflektera och lära mig vad  jag kunde ha gjort annorlunda och kanske bättre. Jag hoppas ni gör det samma genom att inspireras av det jag delar med mig av här.

mat3

Jag får min matinspiration från bland annat tidningar, digitala medier, vänner och familj eller bara någon random ingrediens i kylskåpet. Det kommer antagligen bjudas på ett organiserat kaos av olika recept, som grundar sig främst i det jag är sugen på att testa för tillfället. Dock finns det vissa tema-inlägg jag hoppas kunna återkomma till:

 

Middag på 5
Här har jag inspirerats av Jamie Oliver, som i ett tv program gör en fullständig måltid på endast 5 ingredienser (kryddor och dylikt exkluderat). Jag är självutnämnd mästare i att koka soppa på spik, så att tillreda något på fem ingredienser som redan finns i mitt kylskåp/skafferi borde inte vara någon match. 

 Nyheten
Under detta tema vill jag testa på någon ny produkt som finns i butikernas mathyllor och använda det i matlagning, för att sedan kunna utvärdera och ge min åsikt. 

 

Jag har aldrig...
Jag är som sagt ingen kock, och det finns massor jag inte gjort men alltid velat göra, men inte hunnit. I detta tema vill jag därför utmana mig själv genom att göra något jag aldrig testat tidigare, oavsett hur banalt eller svårt det är. Som exempel på min lista finns bland annat lammracks, bagels och Baked Alaska. Jag är alltså inte ute efter att hitta på egna varianter, utan endast testa hur det går för mig själv, och kanske dela med mig av svårigheter jag stött på i processen. 

Middag för 10 euro
Precis som rubriken avslöjar tillagar jag en fullständig vardagsmåltid för 10 euro eller mindre, med färdig inköpslista som snabbt kan tas med till butiken. Billigt men gott är målet!

 

 
Hoppas ni ska trivas!

Ps. Jag tycker om kommentarer