bloggheader Hanne 2

Grillad, fylld kyckling

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 23.05.2018

 P1010237

Hej! Efter en månads (ooops!) uppehåll i bloggen är jag tillbaka lagom inför sommaren. Min lediga tid har istället för bloggen gått åt till det sista av universitetsstudierna och massa roliga kvällar med familj och kompisar. Mat har jag ändå gjort den senaste månaden, så ett och annat recept har jag ändå klurat på och vill dela med mig av så fort jag hinner. 


P1010246

Kolgrillen har redan gått varm många gånger i maj, och det recept jag tänkte bjuda på här nu är en upp-piffad version av vanliga kycklingfiléer på grillen.

Fyllda kycklingfiléer (4 st.)

  • en näve Basilika
  • 2 st Pressad vitlök
  • skal + saft från 1 citron
  • 1/2 dl Olivolja
  • 2 nypor Flingsalt
  • 1/2 dl Parmesanost

Hacka basilikan och riv parmesanosten. Rör ihop det med de övriga ingredienserna till en röra. Gör ett snitt på långsidan av varje kycklingfilé (inte helt igenom, utan håll ena sidan intakt så det bildas en ficka) och klicka ut fyllningen i var och en av kycklingfickorna. Försök placera det i mitten så inget rinner ut.

Grilla som vanligt över hög värme på båda sidorna, och stek sedan färdigt mer mot kanten av grillen där det inte är lika varmt. 

 

P1010235

Vi åt kycklingen tillsammans med ett foliepaket av potatis, morot och vårlök. Snabbrecept: koka potatis och morot som vanligt. Placera sedan dessa i ett folie ark tillsammans med vårlök, örtsalt, peppar och smörklickar. Kläm ihop folien till ett paket och lägg på grillen samtidigt som kycklingen blir klar. 

P1010240