bloggheader Hanne 2

Hej och välkomna!

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 11.03.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Hej och välkomna till My kitchen mingle!


Först en presentation av mig själv.

viggotoffe2

Jag heter Hanne Wilhelmsson, är 25 år och bor i Sundom tillsammans med sambon Christoffer och labradorvalpen Viggo. Jag studerar till ämneslärare vid Åbo Akademi i Vasa och skriver för tillfället min Pro Gradu avhandling för att kunna ta min examen våren 2018. Mina största intressen är som ni kanske förstår att både tillaga och äta god mat, men också att springa mig svettig på en stig i skogen. Jag älskar choklad, långa (!) kramar, filmer och serier. Att rita, måla, anteckna och göra listor är också min grej. Ogillar duschar, spindlar och arrogans.


 

Jag har tidigare bloggat på olika plattformar och alltid med en salig blandning av personligt och matrelaterat innehåll. Att blogga har alltid varit roligt, men oftast har det runnit ut i sanden på grund av tids- eller motivationsbrist. När min vän Sofie väl frågade om jag nu inte ändå ska börja blogga för Foodly, så kände jag att jag ville ge det en chans. So here we go!

I bloggen bjuds det på recept mixat med personliga tankar och åsikter kring mat och dryck. Jag vill bjuda in er till mitt kök för lite mingel! Recepten som jag planerat dela med mig av kan variera mellan att vara roliga och enkla till att vara lite mer avancerade, men den röda tråden jag strävar efter är ändå snabb, enkel och god vardagsmat. Dock är jag en person som sällan följer ett recept, och detta kommer även speglas i det jag själv lägger upp - gilla eller ej.  Min matfilosofi är nämligen att den bästa maten görs med hjälp av våra sinnen. Jag är  verkligen ingen kock, men jag är nyfiken och lär mig varje dag nya saker genom att både lyckas och misslyckas. För mig är det då som matlagning blir intressant och rolig; då jag får testa mig fram, reflektera och lära mig vad  jag kunde ha gjort annorlunda och kanske bättre. Jag hoppas ni gör det samma genom att inspireras av det jag delar med mig av här.

mat3

Jag får min matinspiration från bland annat tidningar, digitala medier, vänner och familj eller bara någon random ingrediens i kylskåpet. Det kommer antagligen bjudas på ett organiserat kaos av olika recept, som grundar sig främst i det jag är sugen på att testa för tillfället. Dock finns det vissa tema-inlägg jag hoppas kunna återkomma till:

 

Middag på 5
Här har jag inspirerats av Jamie Oliver, som i ett tv program gör en fullständig måltid på endast 5 ingredienser (kryddor och dylikt exkluderat). Jag är självutnämnd mästare i att koka soppa på spik, så att tillreda något på fem ingredienser som redan finns i mitt kylskåp/skafferi borde inte vara någon match. 

 Nyheten
Under detta tema vill jag testa på någon ny produkt som finns i butikernas mathyllor och använda det i matlagning, för att sedan kunna utvärdera och ge min åsikt. 

 

Jag har aldrig...
Jag är som sagt ingen kock, och det finns massor jag inte gjort men alltid velat göra, men inte hunnit. I detta tema vill jag därför utmana mig själv genom att göra något jag aldrig testat tidigare, oavsett hur banalt eller svårt det är. Som exempel på min lista finns bland annat lammracks, bagels och Baked Alaska. Jag är alltså inte ute efter att hitta på egna varianter, utan endast testa hur det går för mig själv, och kanske dela med mig av svårigheter jag stött på i processen. 

Middag för 10 euro
Precis som rubriken avslöjar tillagar jag en fullständig vardagsmåltid för 10 euro eller mindre, med färdig inköpslista som snabbt kan tas med till butiken. Billigt men gott är målet!

 

 
Hoppas ni ska trivas!

Ps. Jag tycker om kommentarer

Kommentarer

  • Linda Vestman 12/03/2018 1:39pm (11 månader sen)

    Välkommen! Nyfikenhet i köket är A och O :)


    //Linda

Skriv en kommentar