bloggheader Hanne 2

Granola med blåbär och kokos

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 20.09.2018 | 0 Kommentarer

En knaprig granola är något jag alltid uppskattar till frukost. Såklart serverad tillsammans med naturell yoghurt. (Alternativt Alpro's kokos yoghurt - så god!)

För någon vecka sedan hade vi brunch hemma hos oss och jag ställde mig i köket och gjorde denna variant på granola som blev väldigt lyckad. Eftersom flera i gänget inte tål gluten eller nötter, blev det en variant helt utan detta.

granola1

Granola med blåbär och kokos

 

  • 6 dl boveteflingor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • en nypa salt
  • 0,5 dl kokosolja 
  • 4 stora msk honung 
  • 3-4 dl hett vatten

Ställ ugnen på 150 grader. Bred ut ett bakplåtspapper på en plåt.

Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Mät sedan upp kokosolja och honung i en mindre skål och rör ihop med hett vatten, så att eventuella klimpar försvinner (om ni som jag använder fast honung). Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och rör ihop allt med slickepott/handen. Tillsätt mer vatten om det verkar torrt. 

Sprid ut smeten på bakplåtspappret och försök trycka ut stora klimpar av gryn som bildats. Grädda sedan granolan i 1 h + 1 h. Då den första timmen gått sänker du temperaturen till 125 grader. Rör om på plåten ett par gånger i timmen så det inte bränns.

granola2

Jag förvarar min granola i en tättslutande glasburk. Jag brukar ofta hälla ner granolan i små fina papperspåsar och ta med som gåva då jag och Toffe besöker vänner och bekanta. Uppskattas alltid!

 

granola3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar