bloggheader Hanne 2

Äppelkladdkaka med brynt smör

Skrivet av Hanne Wilhelmsson 03.11.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Läste ni torsdagens VBL? I så fall kanske ni såg mitt recept bland de övriga kladdkakorna som Foodly presenterade i tidningen. 

Hoppas ni gillar!

kladdkaka2

Kladdkaka i alla dess former är alltid ett säkert kort när det kommer till fika. För detta recept utgick jag från det som hittades hemma, vilket resulterade i en underbart god ljus kladdkaka med lite nötig smak av äppel. Låt er inte avskräckas av "brynt smör", det är inte alls svårt. Här kan du kolla en video om du ändå känner dig osäker. 


kladdkaka3

Äppelkladdkaka med brynt smör

 

  • 150 gram smör
  • 50 gram vitchoklad
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 äppel 

    + eventuellt kardemumma
Lägg ugnen på 180 grader.
 
Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning, tills smöret blir gyllene och får en karamellig/nötig doft.
 
Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt vitchoklad som får smälta. Häll även ner socker, vaniljsocker, ägg, mandelmjöl och mjöl. Rör ihop allt med en slickepott.
 
Skala och grovriv två äppel och gäll ner i smeten. Rör om ordentlig och häll ner smeten i en springform/pajform. Jag använde en pajform xx cm. (Strö över lite kardemumma om du vill.)
 
Grädda mitt i ugnen i dryga 30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.

 

Appelkladdkaka 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar