Bloggheader

Lätt som en plätt

Skrivet av Lina Engström 01.05.2018 | 0 Kommentarer

Något jag absolut älskar är plättar, pannkaka och våfflor. Det är lättlagat, gott, och man kan använda dem både som saltig lunch eller till efterrätter och frukost. Hur bra är inte det? Sedan jag gick över till vegansk kost så har jag dragit mig för att göra något av dessa rätter för jag har inte orkat engagera mig i hur man ersätter ägg osv, men det visade sig vara så mycket lättare än vad jag trott. Det finns många olika knep man kan använda sig av, men jag tänkte dela med mig av det absolut enklaste receptet på helt vanliga plättar utan extra krusiduller. Servera med sylt och grädde, eller varför inte göra en salt variant och servera med Ifrache, rödlök och tångrom. 

 

Helt vanliga plättar, ca 8 st

plattar2

Ingredienser

8 dl växtmjölk (använder själv oftast havremjölk)

1 tsk bakpulver

4 1/2 dl (ekologiskt) vetemjöl

3 msk smält mjölkfritt margarin 

1 msk strösocker

2 nypor salt

mjölfritt margarin att steka i, alt. kokosolja

Gör såhär:

Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke.

Vispa ner växtmjölken i mjölet.

Tillsätt socker, margarin och salt.

Blanda smeten ordentligt.

Värm en medelstor stekpanna till medelvärme, lägg i margarin/kokosolja och häll i 1 - 1,5 dl smet i pannan.

När ovansidan av plätten har stelnat och undersidan har fått fin färg är det dags att svänga den.

Stek klart alla plättar och servera med valfri topping.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar