madeleines recept header3

Tacopaj

Skrivet av Madeleine Granberg 21.09.2018 | 0 Kommentarer

Hej,

Äntligen helg! Vad händer i helgen? Här på Åland är det skördefest, så vi skall åka runt på Åland och besöka gårdar, handla härliga lokalproducerade produkter och äta en massa gott! Återkommer efter helgen med rapport.

Nu till ett middagstips tills ikväll! Tacopaj, hela familjens favoritpaj.

IMG 9355

Paj
125 gram smör
3 dl mjöl
2 msk iskallt vatten

Häll mjölet i en matberedare och skär smöret i mindre bitar och kör tills det blivit smuligt. Häll på vattnet och kör lite till så degen blir fast.

IMG 9342Fördela degen i en pajform, nagga degen och förvara i kylen ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter 225 grader.

Fyllning
400 gram Köttfärs
1 lök
1 förpackning tacokrydda
1 dl vatten
Majs

Gör så här:

Hacka löken. Stek köttfärs och lök, krydda med tacokryddan och häll på vatten. Låt koka ihop. Blanda i lite majs och fördela köttfärsen i pajskalet.

Topping
2,5 dl crème fraîche
2 dl riven ost
1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser och fördela på pajen. Grädda pajen i 250 grader i ca 15 minuter.

IMG 9352

Toppa gärna pajen med nachochips.

IMG 9365

Ät pajen tillsammans med sallad!!
 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar