madeleines recept header3

Silviakaka med saffran och vit choklad

Skrivet av Madeleine Granberg 29.11.2018 | 0 Kommentarer

Hej,

Här kommer ännu ett baktips till första advent. En silviakaka med smak av saffran och vitchoklad.

IMG 1172

Silviakaka med saffran och vit choklad

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 dl ljummet vatten

50 gram vitchoklad

Glasyr

100 gram smör

1 dl florsocker

1 äggula

1 paket saffran

kokosflingor

Gör så här:

 Sätt ugnen på 175 grader. Smält den vita chokladen i ett vattenbad eller micron och ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och blanda ner i äggsmeten. Häll sist i vattnet och den smälta chokladen, inte vispa så smetens fluffighet försvinner.

Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Sätt in kakan i ugnen ca 20 minuter. 

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, häll i saffran och rör om noga, sänk värmen och rör i florsockret och sist äggulan. Ta av från plattan och rör ihop till en slät kräm.

Ta ut kakan och låt den svalna, bred på glasyren och strö kokos över hela kakan.

IMG 1196

Mums!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar