Veckans Instagram och ugnsbakade tomater
Hej på er,
Så var det måndag igen, veckorna går verkligen fort! Jag tänkte att jag skulle visa er mina Instagrambilder från förra veckan och bjuda på ett enkelt recept på ugnsbakade tomater!
Ni hittar mig under madeleinesrecept på Instagram, ni får gärna följa mig där om ni vill :)
Nachos på plåt (recept kommer senare i veckan, så håll utkik) / Spagetti med köttfärssås / Indisk grönsaksgryta (recept här) / Kanelbullar på jobbmöte / Fredagslunch på Emmaus returcafe / Årets första fastlagsbulle (älskar!) / Söndagsfrukost / Räksallad / Ugnsbakade tomater
///
Ugnsbakade tomater gjorde jag på nyår, det var så himla gott så jag har gjort det flera gånger sen dess. Jag använde mig av körsbärstomater på kvist.
Ugnsbakade tomater
Lägg tomaterna i en ugnsform, mosa två vitlöksklyftor och lägg ner i formen tillsammans med tomaterna. Salta med flingsalt och nymalen svartpeppar. In i ugnen i 225 grader 15-20 minuter. MUMS!
Trevlig kväll!
Brasseriet Ångbåtsbryggan
Hej på er,
Förra helgen startades med en skaldjursplatå och ett glas vitt på Brasseriet Ångbåtsbryggan.
Jag och Emelie (skärgårdens skafferi) har länge planerat att gå till Ångbåtsbryggan och äta skaldjursplatå.
Nu i fredags blev det äntligen av!!
Skaldjursplåtån bestod av hummer, moule marniéres, kräftor, grillad havskräfta och två sorters räkor (kokta och rökta) och serverades med aioli, romesco och baguette. Det var så gott!!
Om ni besöker Åland rekommenderar jag verkligen ett besök på Brasseriet Ångbåtsbryggan!
(Tyvärr är detta inget sponsorerat inlägg... ;))