madeleines recept header3

Rabarbertosca

Skrivet av Madeleine 25.05.2018 | 0 Kommentarer

Äntligen är rabarbern klar! Ni som följer mig på Instagram kunde se att jag bakade en rabarbertoscakaka förra helgen, oj så god den blev! Jag älskar toscakaka och med syrlig rabarber blev det hur bra som helst!IMG 5844Jag planterade rabarber på vår gård i fjol och se vad fin den är i år,

IMG 5888

men rabarbern jag bakade av hämtade jag faktiskt från svärmor då jag är lite snål på min egen ännu....
IMG 5827

Rabarbertoscakaka

100 gram smör

2 ägg

1,5 dl socker

1,25 dl vetemjöl

2 tsk socker

2 stjälkar rabarber

Toscaglasyr:

50 gram smör

0,75 dl socker

2 dl mandelspån

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbara kanter.

IMG 5833
Skär rabarbern i bitar och och tryck ner i smeten.

Grädda i ugn 175 grader, ca 25 minuter.

Gör toscaglasyren medan kakan gräddas: smält smör och socker i en kastrull. Blanda ber mandelspån och mjöl. Rör hela tiden och häll slutligen i mjölken. Häll den varma glasyren över kakan, höj ugnsvärmen till 200 grader och grädda 8-10 minuter. Servera rabarbertoscan som den är eller med vispad grädde eller vaniljsås.

IMG 5864

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar