madeleines recept header3

Rabarberpaj och vaniljkräm

Skrivet av Madeleine 05.06.2018 | 0 Kommentarer


Denna rabarberpaj och vaniljkräm fixar du ihop snabbt när gästerna står på trappan eller när du bara måste ha något gott till efterrätt eller fika!

IMG 6194 

 Snabb rabarberpaj och vaniljkräm 

100 gram smör

2 dl vetemjöl

3 msk socker

Rabarber, smör, socker

Gör så här:

Skär rabarbern i bitar, lägg i en smord form och strö över lite socker.

Smält smöret, ha i mjöl och socker. Fördela degen över rabarbern och baka i ugn ca 20 minuter i 200 grader. IMG 6173 1Före ugnen

 

Snabbrörd vaniljkräm 

0,5 vaniljstång

3 äggulor

0,5 dl socker

3 dl grädde

Gör så här:

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön ljust och poröst. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.

IMG 6174

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar