madeleines recept header3

Körsbärskräm

Skrivet av Madeleine Granberg 29.01.2019 | 0 Kommentarer

Hej på er!

Häromdagen hittade jag en påse med körsbär i frysen och av dom gjorde jag en körsbärskräm. Så gott!

IMG 0390 

Krämen smakar gott som den är, tillsammans med vispad grädde eller varför inte på gröten eller till yoghurten.

Körsbärskräm

8 dl körsbär

7 dl vatten

1 dl socker

1,5- 3 msk potatismjöl (beroende på hur tjock du vill ha den)

Gör så här:

Kärna ut körsbären. Lägg körsbären i en kastrull med vattnet och låt koka upp. Häll på sockret och låt koka ca 5 minuter. 

Rör ut potatismjölet med lite vatten och vispa ner det. Låt krämen koka upp så det tjocknar.

Häll upp krämen i en skål och socker över ytan, låt svalna.

Brukar ni göra kräm?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar