madeleines recept header3

Kladdkaka

Skrivet av Madeleine Granberg 27.02.2018 | 0 Kommentarer

Hej hej,

Kladdkaka är ju så gott! Ett måste till alla födelsedagskalas eller bara till fika. Här kommer recept på en glutenfri kladdkaka från ett jättemysigt cafe på Åland som heter Brobacka cafe . I originalreceptet skall man toppa kakan med chokladmousse men det hoppade jag över denna gång och serverade bara vispad grädde till.

IMG 4316

Du behöver:

150 gram smör

2 ägg

 3 dl socker

1 dl kokosmjöl

0,5 dl maizena

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

en nypa salt

Topping:

50 gram smält mörk choklad

2,5 dl vispad grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till botten i en bunke, knäck i äggen och häll i det avsvalnade smöret. Häll smeten i en kokosbröad form med löstagbara kanter. Grädda i 15-20 minuter, den skall vara kladdig! Låt botten svalna helt, ha den gärna i kylen över natten.

Smält chokladen till chokladmoussen och vispa grädden. Blanda grädden i den smälta chokladen lite i taget. Bred på den avsvalnade botten.

IMG 4249

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar