madeleines recept header3

Kalljäst frukostlimpa

Skrivet av Madeleine Granberg 04.01.2019 | 2 Kommentarer

Hej på er!

Till helgen kan det vara gott med nybakat bröd på morgonen och då är det perfekt att göra kalljäst bröd. Det enda som krävs är lite framförhållning att röra ihop degen kvällen före..

IMG 1866

Brödet toppas med frön och flingsalt så det får en knaprig yta med en mjuk insida. Jag toppade brödet med sesamfrön och linfrön, ös på ordentligt. Jag älskar sesamfrön!!

IMG 1881

 Kalljäst frukostlimpa

25 gram jäst

3 dl kallt vatten

1 tsk salt

1 msk sirap

1 dl havrekli eller havregryn

5 dl vetemjöl

valfria frön (sesam, linfrö, solros) och flingsalt

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp.

Rör ner salt, sirap, havrekli och mjöl, rör ihop till en deg.

Placera bakplåtspapper i en brödform och klicka i degen i formen (smeten är kletig). Lägg på en bakduk och låt jäsa i kylen över natten.

På morgonen:

Pensla brödet försiktigt med vatten och strö över sesamfrön, linfrön och flingsalt.

Grädda brödet i 225 grader i 25 minuter. Låt svalna ca 30 minuter innan brödet skärs upp.

IMG 1895

 Såååå gott!!

Kommentarer

  • Fia 07/01/2019 5:04pm (11 dagar sen)

    Tänker prova baka, ser verkligen mumsigt ut! :) Hur stor brödform (dl) har du använt i receptet?

  • Madeleine Granberg 14/01/2019 7:46pm (4 dagar sen)

    Hej, jag använde mig av en form som är 1,5 liter. Med vänlig hälsning, Madeleine

Skriv en kommentar