madeleines recept header3

Bostongurka

Skrivet av Madeleine Granberg 25.09.2018

Hej,

Både min sambo och dotter är helt galna i gurklinläggningar av olika slag. Så när mammas växthus svämmade över av frilandsgurka så tänkte jag att jag måste prova göra egen bostongurka (brukar annars få färdiga burkar av mamma...). 

 Här kommer min mammas recept på bostongurka om ni också vill prova!

bostongurka

Bostongurka

 3 kg urkärnad gurka

1 kg lök

1 kg socker

0,5 liter matättika

0,5 dl salt

Kryddpåse

3 lagerblad

0,5 msk hel vitpeppar

2 msk senapsfrön

dillkronor

Efter 3 dagar: 3 konserveringstabletter alternativt konserveringspulver (läs på förpackningen hur mycket som behövs)

Gör så här:

Börja med att kärna ur gurkorna och skala löken.

IMG 9517

Mixa lök och gurka i matberedare.

IMG 9520

Lägg kryddorna i en tygpåse.

kryddor

Koka upp socker, matättika och salt, tillsätt kryddpåsen. Låt koka upp. Lägg i gurk- och lökhacket och rör om. Ställ svalt och låt dra i ca 3 dagar.

IMG 9581

 Ta upp kryddpåsen och tillsätt konserveringstabletter eller konserveringspulver, läs på förpackningen hur mycket som behövs. 

Fördela på burkar. Gurkan behöver stå svalt.


Picklad rödlök

Skrivet av Madeleine Granberg 06.09.2018

Hej på er!

Snart är det dags för fredagsmys! Brukar ni äta tacos på fredagar? Här kan det nog bli tacos en och annan fredag, men försöker då variera mellan köttfärs, kyckling och fisk, tacos, nachos och tortilla.
IMG 8862

Något som är ett måste för mig till fredagstacosen är picklad rödlök! Så enkelt och så gott!

 Picklad rödlök

2-3 rödlökar

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

Gör så här:

Skär rödlöken i ringar och lägg i en glasburk. Blanda ihop ättika, socker och vatten, rör tills sockret löst sig. Häll lagen över löken och låt stå en stund innan servering.

IMG 8877

Så här kan en vanlig tacoskväll hos oss se ut!