madeleines recept header3

Indiskt!

Skrivet av Madeleine Granberg 11.03.2018 | 0 Kommentarer

Hej sköna söndag!

Vilket härligt vårväder det är idag, var ute och tog en promenad tidigare och solen sken och snön töar. Snart tittar dom första tussilagon fram (hoppas jag i alla fall)!

Blev inspirerad av Hallon och praliner och gjorde indidskt till middag igår, en curry tillsammans med basmatiris, raita och naanbröd. Det blev supergott (ungarna var inte så impade dock, kanske lite för mycket kryddor för dom)!

Det går bra att byta ut kokosgrädden och vanliga grädden mot kokosmjölk om man vill det.
IMG 4534

Du behöver:

600 gram kycklinglårfilé

2 msk olja

1 stor schalottenlök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk färsk ingefära, fint riven

2 tsk spiskummin

1 msk garam masala

2 msk tomatpuré

1 msk råströsocker

1 tsk gurkmeja

½-1 tsk sambal oelek

1 tsk salt

200 ml kokosgrädde

2 dl grädde

Gör så här:

Gör en kryddpasta genom att hetta upp olja i stekpanna och fräs lök, vitlök och ingefära tills det är gyllene.

Rör i tomatpuré tillsammans med alla kryddor och fortsätt fräsa i 2-3 min.

Lägg i kycklingbitarna och rör om ordentligt så att de täcks av pastan.

Häll därefter i grädden (går att använda kokosmjölk istället för kokosgrädde och vanlig grädde), blanda om och låt småputtra tills kycklingen är klar.

IMG 4530

Mums, det blev så himla krämigt och gott! (Sorry för den dåliga bilden,.)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar