madeleines recept header3

Hallonkola

Skrivet av Madeleine Granberg 21.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej,

Snart är julen här men det finns ännu tid för att göra julgodis. Denna hallonkola är min absoluta favorit!! Så himla god! IMG 2061

Hallonkola

150 g frysta hallon

1,5 dl vispgrädde

2,5 dl strösocker

1 tsk pressad citronsaft

1 msk ljus sirap

Gör så här:

Koka upp de frysta hallonen i en kastrull och sila bort kärnorna. Klä en form ca 15×20 cm med bakplåtspapper. Blanda hallonpurén och övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull, gärna gjutjärn. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet eller har en temperatur på ca 123°.

IMG 2069

Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur, gärna över natten. Skär upp kolan i fyrkantiga bitar, slå eventuellt in dem med smörpapper.

 IMG 2080

Vilket är ditt favorit julgodis? Tipsa gärna för som sagt det finns ännu tid att göra ännu mera julgodis!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar