madeleines recept header3

Ajvarbiffar

Skrivet av Madeleine Granberg 16.05.2018 | 0 Kommentarer

Köttfärsbiffar med spännande smaker av ajvar, spiskummin och kanel, jättegott blev det! Jag serverade biffarna tillsammans med rostade rotsaker (potatis, morot och palsternacka) som jag kryddade med timjan och en crème fraîchesås smaksatt med ajvar och salt.

IMG 5628

Ajvarbiffar

600 gram köttfärs

1 dl ajvar

2 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 vitlöksklyfta

1 tsk salt

1 ägg

0,5 tsk kanel

smör och olja att steka i

Gör så här:

Blanda färsen med alla ingredienser. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör tills de är genomstekta. Servera med rostade rotsaker och ajvarsås.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar