header2 2

Ugnsbakad batat med rostade kikärtor och fetaost

Skrivet av Jessica Nybacka 28.01.2018 | 0 Kommentarer

IMG 4893 2

Om du gillar ugnsbakad potatis så är ugnsbakad batat, eller sötpotatis som det också heter, en lika god variation. Bataten är oftast väldigt stor och därför har jag halverat dem för att minska på ugnstiden. Ibland kan man ändå hitta batat i samma storlek som potatis och då går det bra att grädda dem hela på samma sätt som när du gör ugnsbakad potatis. Den här rätten kräver minimalt med arbetstid och är god som tillbehör till maten eller som en egen vegetarisk rätt. Variera på fyllningen efter vad du föredrar eller råkar ha hemma!

IMG 4900 2

Ugnsbakad batat med rostade kikärtor och fetaost

 

2 stora sötpotatisar/batater

ca 200 g fetaost

1 konservburk kikärtor (ca 300 g)

paprikapulver

salt

olja

pumpafrön

ruccola eller salladsblandning

 

Värm ugnen till 200 °c. Tvätta sötpotatisarna och halvera dem på längden. Lägg dem på en plåt med snittytan neråt. Nagga halvorna med en gaffel ett par gånger och pensla ytan med olja. Grädda i 30 minuter.

Låt kikärtorna rinna av. Ta ut plåten ur ugnen och vänd på halvorna så att snittytan kommer uppåt. Strö ut kikärtorna vid sidan av sötpotatisen, ringla på olja över ärtorna och krydda med salt och paprikapulver. Ställ in plåten i ugnen i ytterligare 30 minuter. Rör eventuellt om kikärtorna en gång under gräddningen.

Ta ut plåten och smula fetaosten på halvorna. Toppa med de rostade kikärtorna, pumpafrön och salladsblandning.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar