header2 2

Sparrispaj med kirskål och getost

Skrivet av Jessica Nybacka 31.05.2018 | 1 Kommentarer

IMG 6521 2

En sparrispaj blir extra fin då man radar sparrisen tätt efter varandra på ytan! Som fyllning finns trädgårdens fiende nummer ett, ogräset kirskål som även är en ätbar vild växt. Kirskålen sprider snabbt ut sig och tar över trädgården så passa på att äta av den! Växten smakar bäst nu på våren då man plockar de späda, små bladen, men om du fortsätter skörda under sommarens gång så kommer det upp nya små blad hela tiden. Växten jämförs i smaken med morot, persilja och selleri, men kan användas på samma sätt som spenat i matlagningen.

 

Sparrispaj med kirskål och getost

 

1 sats pajdeg

 

500 g sparris

150 g mjuk getost

ett knippe kirskål (ca 20-30 g) eller spenat

 

3 dl grädde

2 ägg

150 g riven ost

0,5-1 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

1 tsk lökpulver

 

Gör pajdegen enligt receptet. Värm ugnen till 200 grader. 

Vispa upp äggen och blanda ihop med grädden. Rör ner kryddorna och den rivna osten.

Bryt av den hårda ändan på sparrisen. Riv eller skär kirskålen i grova bitar. Skär getosten i bitar och lägg ut den över pajdegen. Strö över kirskålen och häll äggstanningen ovanpå. Rada ut sparrisen i rader. Pensla ytan på sparrisen med lite olja så bränner de inte i ugnen. Grädda pajen i ca 35-40 minuter tills den har fin brun färg. 

IMG 6509 2

Kommentarer

  • Grönsaksbonden 01/06/2018 1:31am (10 månader sen)

    Bra att någon vet när det är sparrissäsong. Närodlad dagsfärsk sparris fås i allmänhet från medlet av maj till midsommar.

Skriv en kommentar