header2 2

Rödbetspaj med fetaost och rosmarin

Skrivet av Jessica Nybacka 06.09.2017 | 0 Kommentarer

IMG 3549 2

Det här är en paj som alltid överraskar mig med hur god den är! Kombinationen av rödbeta, fetaost, rosmarin och honung passar ihop så bra. Byt ut fetaosten mot getost om du föredrar det! Pajen får en härlig färg när den röda färgen från betorna blandar sig med resten av ingredienserna.  

IMG 3501 3

IMG 3522 2

Rödbetspaj

 

1 sats pajdeg

 

3 rödbetor

100 g fetaost eller getost

en kvist färsk rosmarin

 

2 dl grädde

1 ägg

0,5 msk honung

0,5 tsk salt

0,5 tsk grovmalen svartpeppar

0,5 tsk lökpulver

30 g riven ost

 

Gör pajdegen enligt receptet.

Tvätta rödbetorna och koka dem med skalet på tills de är mjuka. Spola dem kalla under kallt vatten. Skala och skiva rödbetorna.

Värm ugnen till 200 grader. Rada ut rödbetsskivorna över pajdegen. Smula över fetaosten. Plocka bladen från rosmarinstjälken och strö dem ovanpå.

Vispa upp ägget och blanda ihop med grädden. Tillsätt honung och kryddor. Häll äggstanningen över pajen och strö riven ost på toppen. Grädda pajen tills äggstanningen har stannat och pajen har fin färg, ca 30-40 minuter.

IMG 3537 2

IMG 3560 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar