header2 2

Potatisfrittata med grönkål och pesto

Skrivet av Jessica Nybacka 01.04.2017 | 0 Kommentarer

IMG 9633 2

Frittata är en italiensk variant av omelett eller spansk tortilla, med frästa grönsaker som toppas med ägg och gräddas färdig i ugn. En frittata är ett perfekt sätt att bli av med överlopps grönsaker som du har i kylskåpet, bara byt ut till vad du råkar ha hemma. Servera den till frukost eller som en lättare lunch.

IMG 9621 2

Potatisfrittata med grönkål och pesto

8 ägg

2 dl mjölk

3 msk pesto

0,5 tsk salt

250 g potatis

ca 75 g grönkål

1 lök

1 dl riven ost

 

Värm ugnen till 200 grader. Vispa upp äggen och tillsätt mjölk, pesto och salt.

Tvätta potatisen och skiva den tunt, gärna med mandolin. Skala löken och skiva den tunt. Skär bort den grova stjälken på grönkålen, skiva den i grövre bitar.

Hetta upp en ugnstålig stekpanna med olivolja. Stek potatis och lök på medelvärme i några minuter. Tillsätt grönkålen och stek en stund till. Krydda med salt och peppar, eventuellt andra kryddor. Häll upp på en tallrik och ställ åt sidan en stund.

Hetta upp stekpannan med lite mera olja och häll i äggblandningen. Låt stå en minut, rör om med en stekspade i botten och längs med kanterna. Fördela grönsakerna jämnt ovanpå äggblandningen. Ställ in stekpannan i ugnen, grädda ca 3-5 minuter. Ta ut stekpannan när frittatan är stelnad i kanterna men den ännu är lite lös i mitten. Strö den rivna osten över frittatan och servera.

IMG 9656 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar