header2 2

Pajdeg till salta pajer

Skrivet av Jessica Nybacka 30.06.2017 | 1 Kommentarer

IMG 2066 2

Det här är mitt favorit recept på pajdeg som jag alltid använder när jag gör salta pajer. Pajskalet behöver inte förgräddas och blir ändå frasigt och gott. Jag brukar kombinera vetemjöl och grahamsmjöl, men du kan också använda enbart vetemjöl eller testa byta ut grahamsmjölet till ett helt annat mjöl.

 

Pajdeg till salta pajer

 

1 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

100 g smör

1 msk kallt vatten

 

Mixa samman alla ingredienser i en matberedare eller toppa ihop till en deg för hand. Plasta in degen och ställ den i kylen i en halv timme. Ta fram degen och arbeta upp till en smidig deg. Kavla ut på mjölat bakbord till en rundel lite större än pajformen. Rulla upp degen på kaveln och rulla ut den över formen. Tryck ut degen i formen och ta bort överlopps deg som hänger över kanten. Nagga botten med en gaffel. Ställ formen i kylen under tiden som du förbereder valfri fyllning.

Grädda pajen i 200 grader i ca 30-40 minuter. 

IMG 2084 2

Kommentarer

  • hegel bernice jørgensen 30/06/2017 3:34pm (5 månader sen)

    Tack før ett bra recept!

    Venlig hilsen: hegel.

Skriv en kommentar