header2 2

Moscow mule

Skrivet av Jessica Nybacka 30.04.2017 | 0 Kommentarer

IMG 0804 2
Moscow mule är en drink som består av vodka, ginger beer och lime. Drinken skall egentligen serveras i en kopparmugg, men eftersom det är ett rätt så ovanligt kärl att ha hemma så duger såklart ett vanligt highballglas lika bra. Moscow mule uppkom i Hollywood i början av 40-talet. Historien berättar om en ägare till ett vodka destilleri som hade problem att sälja vodka, en barägare som hade för många flaskor ginger beer och en rysk kvinna som sålde kopparmuggar till baren. Tillsammans sägs de ha kommit på Moscow mule som blev en bästsäljare i Amerika under de nästa årtiondena. 

Drinken var en stor hit förra året då den beskrevs som årets trendigaste drink. Jag valde att tillsätta mynta som egentligen inte hör till drinken, men jag älskar kombinationen av mynta och lime. Ginger beer hittar du i Alko på hyllan med alkoholfria blandtillbehör. 

IMG 0759 2

Moscow mule

4 cl vodka

2 dl ginger beer

4 limeklyftor

mynta

is

 

Tvätta limen och skär den i klyftor. Lägg fyra klyftor i ett glas och muddla klyftorna. Tillsätt is och myntablad. Häll i vodkan och fyll upp med ginger beer.

IMG 0785 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar