header2 2

Lingonlimpa

Skrivet av Jessica Nybacka 17.12.2017 | 0 Kommentarer

IMG 4590 2

Det snabbaste sättet att baka bröd på är att baka med bikarbonat istället för jäst. Allt som krävs är att du rör ihop alla ingredienser till en smet, klickar över i en brödform och gräddar den direkt. Enklare kan det inte bli! Smeten blir rätt så tjock och känns lite svårarbetad när man ska få den jämnt ut i formen, men oroa dig inte, den ska vara precis så. Brödet blir mjukt och smakrikt och om du förvarar det rätt så kan det hålla upp till en vecka!

IMG 4614 2

Lingonlimpa

 

4 dl rågmjöl

2 dl vetemjöl

2 dl brödmalt

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 tsk fänkålsfrön

400 g yoghurt

100 g lingonsylt

1 dl mörk sirap

100 g lingon

 

Värm ugnen till 175 grader. Smörja och bröa en 1,5 liters brödform med smör och rågmjöl.

Blanda samman yoghurt med lingonsylt och sirap. Tillsätt mjöl, malt, bikarbonat och salt. Stöt fänkålsfröna grovt i en mortel och tillsätt. Rör samman till en jämn smet, tillsätt lingonen och rör ihop. Lägg över smeten i brödformen och stryk smeten jämnt i formen. Sikta över ett tunt lager med rågmjöl. Grädda limpan i 1 timme och 15 minuter. Stjälp upp limpan ur brödformen och låt den kallna på galler.

IMG 4634 2

Kategorier:
0

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar