header2 2

Lingonglögg på rödvin

Skrivet av Jessica Nybacka 10.12.2017 | 0 Kommentarer

IMG 4426 2

I lördagens tidning av Vasabladet och Österbottens tidning kan ni läsa två av mina recept till julen, tillsammans med julrecept av Foodlys andra bloggare. Det här receptet på rödvinsglögg smaksatt med lingon och apelsin är en favorit som jag ofta gör vid julen. Hemmagjord glögg är enkelt att göra på valfri dryck som du kokar upp tillsammans med glöggkryddor. Ju längre du låter glöggen dra smak av kryddorna, desto bättre smak får den. Jag rekommenderar minst en timme, men helst över natten för bästa resultat. Om du inte vill ha alkohol i din glögg så kan du byta ut rödvinet mot mera lingonjuice.

 

Lingonglögg

4 muggar

 

1 flaska rödvin, 0,75 liter

2 dl lingonjuice

1 dl lingon

1 dl farinsocker

½ apelsin, skalet

3 kanelstänger

2 stjärnanis

20 kryddnejlikor

0,5 tsk kardemummafrön

 

Tvätta apelsinen och skala remsor av skalet från halva frukten med en skalkniv. Häll rödvin och lingonjuice i en kastrull och tillsätt lingon, apelsinskal, farinsocker och alla kryddorna. Koka upp glöggen och låt koka i ett par minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå och dra smak av kryddorna i minst en timme. Om du vill ha starkare smak av kryddorna kan du låta glöggen stå och dra i kylen över natten. Sila bort kryddorna och värm upp glöggen, servera tillsammans med mandel och russin.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar