header2 2

Kyckling-nudelsoppa med kokosmjölk

Skrivet av Jessica Nybacka 24.03.2017 | 0 Kommentarer

IMG 9425 2

Det här är min version av den thailändska soppan Tom kha gai, en kycklingsoppa på kokosmjölk. Soppan har en fin blandning av surt, salt och hetta och har blivit en ny favorit hemma hos mig.

IMG 9446 2

IMG 9462 2

Kyckling-nudelsoppa med kokosmjölk

400 g kycklingfilé (eller strimlor)

200 g äggnudlar

3 morötter

150 g champinjoner

150 g blomkål

 

5 dl kokosmjölk

5 dl kycklingbuljong

1 stjälk citrongräs

1 röd chili

5 st kaffirlimeblad

1 tsk riven ingefära

1 msk röd currypasta

1 msk fisksås

½ lime, pressad saft

vårlök

 

Skala och riv ingefäran. Krossa citrongräset och skär det i grova bitar. Strimla chilin fint. Blanda kokosmjölk och buljong i en kastrull, tillsätt citrongräs, chili, ingefära, kaffirlimeblad och currypasta. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Plocka bort citrongräset och limebladen.

Koka upp vatten och koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj nudlarna kalla och ställ åt sidan.

Skala moroten och skiva tunt. Skär kycklingfilén i skivor. Tillsätt morot och kyckling i soppan och låt koka ca 5 minuter. 

Skiva champinjonerna och skär blomkålen i små buketter. Tillsätt i soppan och låt koka ett par minuter. Smaka av soppan med fisksås och limesaft. 

Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och toppa med hackad vårlök.

IMG 9460 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar