header2 2

Inlagd gurka med rödlök och krondill

Skrivet av Jessica Nybacka 18.08.2017 | 0 Kommentarer

IMG 3108 2

Hemmagjord inlagd gurka har en fantastisk smak, med knapriga, saltiga skivor. Med det här receptet får du snabbt och enkelt ihop ett par vackra burkar!

IMG 3068 2

Inlagd gurka

 

1 kg frilandsgurka

2 rödlökar

0,5 dl gula senapsfrön

ett par dillkronor

 

400 g socker

2 dl ättika

3 dl vatten

0,5 dl salt

 

Tvätta gurkorna och skiva dem i lika tjocka skivor, enklast är det att använda en mandolin. Skala löken och skiva dem. Varva gurka, rödlök och dillkronor tätt i steriliserade burkar. Häll över senapsfrön.

Blanda ättika och vatten med socker och salt. Rör om i blandningen tills allt socker har lösts upp. Häll ättikslagen i burkarna upp till kanten så att allt täcks. Låt stå svalt ett par dagar och mogna.

IMG 3123 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar