header2 2

Hel­grillade morötter med honungs­glaze

Skrivet av Jessica Nybacka 26.07.2017 | 0 Kommentarer

IMG 2665 2

De här morötterna grillas hela med indirekt grillning. Det innebär att du inte lägger maten direkt över värmekällan, utan vid sidan om. Använder du dig av gasolgrill så tänder du på brännarna vid ändarna och lämnar brännaren i mitten avstängd, placera maten på gallret i mitten. Använder du kolgrill så placerar du kolen på ena sidan av grillen och placerar maten på gallret på andra sidan från kolen. När morötterna blir mjuka flyttar du dem över värmekällan, direkt grillning, och penslar dem med en klibbig sötsur glaze tills morötterna får färg.

Ifall du får tag på morötter som har blasten kvar så ska du inte kasta blasten, även den går att äta! Dekorera maten, blanda med i en sallad eller prova göra en pesto på överlopps morotsblast.

IMG 2658 2

Helgrillade morötter med honungsglaze

 

4-6 morötter

0,5 dl honung

1 msk soja

1 msk vinäger

1 msk limesaft

1 tsk riven ingefära

½ röd chili

rostade sesamfrön

flingsalt

 

Finhacka chili och riv skalad ingefära. Blanda samman med honung, soja, vinäger och limesaft i en kastrull. Koka på svag värme i ca 10 minuter tills glazen tjocknat. Låt svalna.

Pensla morötterna med olja. Grilla på indirekt värme i ca 30 minuter tills de är mjuka. Flytta över morötterna till direkt värme och pensla på glazen upprepade gånger, grilla tills morötterna fått färg. Strö över sesamfrön och flingsalt. 


IMG 2692 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar