header2 2

Grillade majskolvar med limesmör och parmesan

Skrivet av Jessica Nybacka 03.07.2018 | 0 Kommentarer

IMG 6610 3

Majskolvar är en stor favorit på grillen i flera delar av världen. Det vanligaste är att använder sig av förkokta majs, men det går även att hitta färsk majs i butiken, med eller utan blasten. Om du hittar majskolvar med blast behöver du endast vika upp blasten och knyta fast den, så fungerar den som ett praktiskt handtag då du vänder på kolvarna. Det går även att grilla majsen i sin egen blast, men då måste kolvarna först blötläggas i en halvtimme innan de läggs på grillen.

Grillad majskolvar med limesmör och parmesan

 

4 stycken färska majskolvar

Olja

Riven parmesanost

 

Limesmör:

100 g rumsvarmt smör

1 lime

1 tsk honung

Salt och peppar

 

Lägg smöret i en bunke. Riv skalet av limen och pressa saften ur halva frukten. Lägg skal och saft tillsammans med honung i bunken. Vispa samman med en elvisp till ett mjukt, luftigt smör. Smaksätt med salt och peppar.

Vik bak blasten på majsen och knyt fast den. Ta bort trådar. Pensla majsen med olja och grilla den i ca 10-15 minuter tills den har fått fin färg på alla sidor. Vänd på den ofta under grillningen. Stryk på limesmör då majsen är färdig grillad och strö över riven parmesanost. Servera direkt.

IMG 6651 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar