header2 2

Grillade kycklingklubbor med dippsås

Skrivet av Jessica Nybacka 06.07.2018 | 0 Kommentarer

IMG 6797 2

Gör dina egna, fantastiskt goda kycklingklubbor genom att före grillningen vända dem i en kryddblandning och i slutet av grillningen pensla dem med en chiliglaze. Kycklingen får massor med smak som ytterligare förhöjs med dippsåsen. Kycklingklubbor hör till klassisk barmat och är ett uppskattat snack då man är småhungrig. Klubborna är en billig del av kycklingen som också kan bytas ut mot vingar. 

 

Kycklingklubbor med dippsås

 

10 stycken kycklingklubbor

 

Rub:

1 msk paprikapulver

1 tsk salt

1 tsk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

0,5 tsk cayennepeppar

 

Chiliglaze:

1 dl tomatbaserad chilisås (felix eller heinz)

0,5 dl honung

20 g smör

0,5-1 tsk tabasco

1 vitlöksklyfta

 

Dippsås:

1 dl gräddfil

0,5 dl majonnäs

1-2 vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja

1 tsk dijonsenap

Salt och peppar

 

Rör samman ingredienserna till dippsåsen. Ställ in i kylen.

Blanda samman de torra kryddorna. Vänd runt kycklingklubborna i kryddblandningen. Hetta upp grillen och grilla kycklingklubborna tills de börjar bli genomstekta. Vänd med jämna mellanrum.

Blanda samman ingredienserna till glazen i en kastrull. Koka upp och rör såsen jämn. Vänd kycklingen i glazen eller pensla på den. Fortsätt grilla tills kycklingen är helt genomstekt och glazen har fått färg. Servera direkt med dippsåsen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar