header2 2

Grillad hamburgare med coleslaw

Skrivet av Jessica Nybacka 30.06.2018 | 0 Kommentarer

IMG 6756 3

Grillad hamburgare med coleslaw

4 stycken

 

4 hamburgerbröd (recept på hemmagjorda här)

ca 500-600 g köttfärs

4 skivor ost

8 skivor bacon

2 tomater

Salladsblad eller babyspenat

 

Coleslaw:

300 g vitkål

1 morot

150 g creme fraiche

0,5 dl majonnäs

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

0,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk socker

 

Ansa vitkålen och strimla den tunt. Skala moroten och riv den. Blanda ihop vitkål och morot med creme fraiche och majonnäs. Tillsätt vinäger, senap och smaka av med salt, peppar och socker.

Dela köttfärsen i fyra delar och platta ut det till fyra biffar. Rör inte om i köttfärsen innan du plattar utan den.

Skiva tomaterna och dela salladen.

Hetta upp grillen. Grilla baconet knaprigt och ställ åt sidan. Pensla biffarna lätt med olja och grilla dem över medelhög värme. Salta och peppra. Vänd på biffarna då det kommer upp vätska på ytan av biffarna. Salta och peppra den andra sidan och lägg över ostskivorna. Värm hastigt upp brödet på grillen.

Lägg upp sallad, tomat och bacon på den undre brödskivan. Toppa med biffen, coleslaw och brödlocket.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar