header2 2

Gravad lax smörgåsar med vaktelägg

Skrivet av Jessica Nybacka 05.04.2017 | 0 Kommentarer

IMG 9999 2

 

 Till de här smörgåsarna använde jag den gravade laxen med havtorn som jag skrev om igår. Tillsammans med groddar, vaktelägg och rädisor så blev det väldigt gott!

Det här var första gången som jag använde vaktelägg. Smaken skiljer sig inte särskilt mycket från vanliga hönsägg, men jag tycker de är väldigt dekorativa. De här äggen fick jag från Jeppo. Vaktelägg behöver bara kokas i 2-4 minuter, de på bilderna är kokta exakt 3 minuter. Hittar du inte vaktelägg så går det lika bra med kokta, skivade hönsägg.

IMG 9962 2

Gravad lax smörgåsar med vaktelägg

8 skivor limpa

8-16 skivor gravad lax

smör

alfalfagroddar

4-8 vaktelägg

2 rädisor

 

Koka upp vatten. Lägg ner vakteläggen i det kokande vattnet med en sked. Koka i 2-4 minuter. Lägg över äggen i en skål med iskallt vatten. Skala äggen när de har kallnat och dela dem itu. 

Skiva rädisorna tunt.

Bred smör på limpskivorna. Lägg en till två skivor lax ovanpå. Toppa med groddar och vaktelägg eller rädisor. Strö en nypa salt ovanpå äggen.

IMG 9984 2

Kategorier:
0

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar