header2 2

Fröpanerad gösfilé

Skrivet av Jessica Nybacka 02.08.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

IMG 7174 2

Panerad fisk är en stor favorit som jag gärna njuter av under sommaren. Det går enkelt att variera paneringen och testa nya versioner istället för att alltid köra på med det klassiska ströbrödet. Blandade frön är ett alternativ som jag rekommenderar, fröna får fantastisk smak då de rostas i pannan under stekningen. Denna gång använde mig av gös, en fisk som jag äter allt för sällan med tanke på hur god den är! På bilden serverar jag fisken med potatismos, brynt smör och rucola.

 

Fröpanerad gösfilé

 

4 gösfiléer eller annan vit fisk

1 dl vetemjöl

2 ägg

3 dl blandade frön (t.ex. sesam-, lin- och pumpafrö)

Salt och peppar

 

Lägg upp vetemjöl på en tallrik och krydda med salt och peppar. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp äggen. Blanda fröna på en tallrik. Vänd gösfiléerna först i vetemjöl, sedan i äggen och sist i fröna.

Stek fisken i rikligt med fett på medelvärme. Frön bränner lätt så ha inte för hög värme på. Stek några minuter per sida så att fisken får fin färg och blir genomstekt.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar