header2 2

Citronmuffins med vallmofrön

Skrivet av Jessica Nybacka 23.04.2017 | 0 Kommentarer

IMG 0444 2

Citron och vallmofrö är en oväntad kombination som smakar överraskande bra tillsammans! De har en fräsch smak och tar inte länge att baka. Glasyren på toppen blandade jag med citronsaft vilket gör den syrligare.

IMG 0464 2

Citronmuffins med vallmofrön ca 15 stycken

3 ägg

2 dl socker

100 g smör

1,5 dl grädde

1 citron

3 dl mjöl

0,5 dl vallmofrö

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

2 dl florsocker

ca 1,5 msk citronsaft

 

Värm ugnen till 175 grader. Tvätta citronen och riv skalet. Pressa saften ur halva citronen, spara den andra halvan till glasyren. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det smälta smöret och grädden. Blanda samman mjöl, vallmofrö, citronskal, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten och rör ihop. Tillsätt citronsaften till sist.

Rada upp muffinsformar på en plåt och fyll smeten till 3/4 av formen. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna.

Blanda samman florsocker och citronsaft till en tjock glasyr. Lägg en sked ovanpå varje muffins och strö över vallmofrön innan glasyren stelnar. 

IMG 0491 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar