header2 2

Ägghalvor på fyra sätt

Skrivet av Jessica Nybacka 09.04.2017 | 0 Kommentarer

IMG 9925 2

Påsken är runt hörnet och det är tiden då vi äter som mest ägg. Det är vanligt påskpyssel att färga sina ägg, men om man inte har tid med det så finns det hönor som värper ägg i alla möjliga färger. Via REKO köpte jag en bricka med ägg i vackra, blandade färger som brunt, beige, grönt, turkost och blåa nyanser. 

IMG 9921 2

Ägghalvor hör till påskbuffén och oftast lagar jag dem med en klick majonnäs toppat med räkor och dill. Här är några nya och snabblagade varianter att testa på till påskbordet i år!

IMG 0010 2

Ägghalvor med räk-parmesanröra

10 ägg

1 dl crème fraiche

0,5 dl majonnäs

0,5 dl riven parmesan

ca 100 g räkor

hackad dill

salt

 

Koka äggen i 10 minuter. Skölj äggen kalla och skala dem, halvera. 

Blanda samman crème fraiche, majonnäs och parmesanost. Spara några räkor till dekoration, hacka resten i mindre bitar. Rör ner de hackade räkorna och dillen, smaka av med salt. Klicka upp röran på ägghalvorna och dekorera med räkorna.

 

Ägghalvor med rom

10 ägg

1 dl smetana

1 burk rom, 100 g

1 rödlök

dill

 

Koka äggen i 10 minuter. Skölj äggen kalla och skala dem, halvera. Lägg en klick smetana på varje ägghalva. Toppa med rom. Skiva rödlöken i tunna skivor och toppa med en ring rödlök och en liten kvist dill.

 

Ägghalvor med avokadoröra

8 ägg

1 avokado

1 msk citronsaft

2 msk crème fraiche

salt

peppar

2-3 rädisor

 

Koka äggen i 10 minuter. Skölj äggen kalla och skala dem, halvera. 

Halvera avokadon och ta bort kärnan, gröp ur fruktköttet med en sked. Mosa med en gaffel. Blanda med citronsaft, crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg röran i en spritspåse och spritsa upp på ägghalvorna.

Skiva rädisorna tunt och dekorera ägghalvorna med skivorna.

 

Ägghalvor "deviled eggs" och parmachips

8 ägg

2-3 msk majonnäs

1 msk dijonsenap

2 tsk vitvinsvinäger

paprikapulver

salt

2 skivor parmaskinka

 

Värm ugnen till 150 grader. Lägg parmaskinkan på ett bakplåtspapper och torka dem i ugnen tills de är knapriga, ca 5-10 minuter. Låt svalna.

Koka äggen i 10 minuter. Skölj äggen kalla och skala dem. Halvera dem och gröp ur äggulaorna. Mosa äggulorna i en bunke med en gaffel. Tillsätt majonnäs, senap och vinäger, krydda med paprikapulver och salt. Lägg upp röran i en spritspåse och spritsa ner i hålrummet efter äggulorna. Strö eventuellt lite paprikapulver ovanpå. Bryt parmachipsen i mindre delar och dekorera äggen med bitarna.

IMG 0023 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar