I koket med Sofia

Zucchini­lasagne

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.07.2017 | 0 Kommentarer

Veckans what´s in my pantry är överlägset den bästa hittills. En lowcarb zucchinilasagne, så perfekt och god! När jag hittade zucchinin i kylskåpet tänkte jag direkt på en lasagne, dock en vegetarisk variant med röda linser men jag hittade inte några röda linser så den fick ha kött i sig. Nästa gång ska jag göra den vegetarisk. Förresten har jag bestämt mig för att testa äta vegetariskt i åtminstone en månad, utmana mig själv lite, får se hur det går! Hittills har jag lyckats bra, men det har bara gått en vecka. Det borde inte vara något problem egentligen för det finns i princip inget bättre än grönsaker, baljväxter och frukter under sommaren. Det jag kommer sakna mest är hamburgarna, men ifall jag ska se det ur den positiva synvinkeln så får jag ju testa på vegetariska hamburgare. Dock kommer ni att få ta del av recept med kött för jag älskar att laga all typ av mat, och de andra måste ju få äta kött om de vill.

Hamnade lite på sidospår nu, tillbaka till dagens recept. 

Zucchinilasagne 2

Zucchinilasagne

400g malet nötkött

1 tsk salt

1 tsk peppar

1 krm chiliflakes

½ tsk paprikapulver

1 tsk örtblandning

1 stor lök

1 stor morot

1 dl broccoli

1 dl cocktailtomater

500g tomatkross

1 dl grädde

1 tsk soja

1-2 tsk kalvfond

1 stor zucchini

Ost"sås"

1 dl creme fraiche

½ dl grädde

2 dl riven ost

1 ägg

salt och peppar

1. Skala och strimla löken, skala och riv moroten grovt, tvätta och hacka broccolin i små bitar och skär tomaterna i halvor.

2. Stek maletkött och krydda med salt, peppar, chiliflakes, paprika och örtblandning.

3. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare några minuter.

4. Häll över de krossade tomaterna och grädden. Tillsätt soja och kalvfond, smaka av och tillsätt mera kalvfond ifall det behövs.

5. Tvätta zucchinin och skär skivor med en osthyvel. Det gör inget ifall inte alla skivor blir lika.

6. Sätt ugnen på 225ºc.

7. Blanda ihop ingredienserna till ostsåsen.

8. Sätt lite maletköttsås i botten av en form, sätt ett lager zucchini över och sedan mera maletköttsås. Upprepa tills zucchinin är slut, det ska bli maletköttsås överst.

9. Häll över ostsåsen och grädda lasagnen tills den blir gyllenbrun.

10. Ät och njut!

Zucchinilasagne 3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar