I koket med Sofia

Snabbmarinerad zucchini

Skrivet av Sofia Rönnbacka 04.06.2018 | 2 kommentar(er)

Tänk att det redan är juni, vart tar tiden vägen?! Nu börjar det verkligen synas att det är sommar även i matväg. Det börjar finnas finska jordgubbar, nypotatis, zucchini, rabarber, knippen av färsk lök och rädisor, sparris, ärter och örter i matbutikerna. Eftersom råvaror i säsong ofta är billiga tänkte jag köra lite tema-veckor med olika råvaror. Först ut är zucchinin, oj så underskattad den är.

Zucchinin består till största del av vatten. Hela 95 % faktiskt, så den är ganska näringsfattig. Den innehåller ändå en del c-vitamin, kalium och folat, dessutom har den ett lågt kolhydratvärde så den lämpar sig bra för de som äter lchf eller keto. Zucchinin hör till pumpasläkten och det finns även gul zucchini som egentligen smakar på samma sätt bara att den är gul, kanske trevligt att blanda dessa två? Visste du förresten att blommorna från zucchiniplantan går att äta? Den doppas ofta i frityrsmet och friteras krispig. Så om ni får tag i blommorna testa gärna att göra detta! 

Sedan till en helt annan sak, har ni märkt att bloggen fått ett nytt utseende? Hädanefter finns alla mina bloggkategorier och mina populära inlägg på höger sidan så du enkelt kan söka recept i en viss kategori. Dessutom finns det dela-knappar till Twitter och till Facebook, bilderna kan pinnas direkt till Pinterest och det finns äntligen ett gilla-♥. Så tryck gärna gilla varje gång du gillar ett inlägg så vet jag om det och kan forma bloggen så den blir mera anpassad för dig som läser :)

Men nu tillbaka till receptet, snabbmarinerad zucchini. Ett super tillbehör till grillat kött, kyckling och fisk samt i sallader. Den påminner lite om mormors gurka (skakgurka) men får lite mer syra och smak + att den inte innehåller något socker. Tummen upp!

Snabbmarinerad zuccini 2

Snabbmarinerad zucchini

1 st zucchini, ca 300 gram

Skalet och saften av en halv citron

2 msk oliv- eller rapsolja

¼ dl hackad dill

¼ dl hackad basilika

½ tsk salt

Svartpeppar

1. Tvätta zucchinin. Skär den i strimlor med hjälp av en osthyvel eller en skalare.

2. Hacka dillen och basilikan, tvätta citronen och riv skalet av halva, pressa sedan saften ur halva citronen.

3. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt dra i ca 30 minuter så vattnet hinner dras ut ur zucchinin och du får en inläggningslag.

4. Servera zucchinin som tillbehör till grillat eller i en sallad.

5. Ät och njut!

Snabbmarinerad zuccini 3

Den snabbmarinerade zucchinin står sig i kylskåp ungefär tre dagar!


Nudelwok med tofu och grönsaker

Skrivet av Sofia Rönnbacka 06.04.2018

Trenden med att äta vegetariskt sprider sig mer och mer. Vi byter ut kött mot bönor, linser, tofu, till och med pulled havre hittas nu för tiden i butiken. Att byta ut kött behöver inte alls vara svårt eller tidskrävande. I de flesta recept som innehåller kött kan du enkelt byta ut köttet mot en vegetarisk produkt. Maletköttsås görs enkelt med röda linser, fredags tacosen fylls med bönor eller sojakross som får smak av tacokrydda och tofu tillsammans med lite grönsaker lämpar sig perfekt i en sötsursås. Så enkelt är det. Det som även kan tas i beaktande är att köpa ekologiska sojaprodukter eftersom största delen av den soja som produceras är genmodifierad. Genom att köpa ekologiska sojaprodukter slipper du den genmodifierade biten och stöder inte heller massproduktionen av genmodifierad soja.

Vi tycker alla om när vardagsmaten är näringsrik och tillreds snabbt, så varför inte testa byta ut köttet mot ett vegetariskt alternativ nästa gång? Denna nudelwok med tofu och grönsaker passar då perfekt! Visste du förresten att woka betyder att steka något snabbt på hög värme? Snabbt, billigt och gott.

Tofu wok 8

Nudelwok med tofu och grönsaker

6 portioner

2 skalade morötter

10 cm purjolök

1 röd eller grön paprika

½ röd chili

4 cm färsk ingefära

2 klyftor vitlök

2 champinjoner

1 burk konserverade bambuskott

500 g ekologisk tofu

250 g vete-, ägg- eller risnudlar

Olivolja till stekning

Wok-sås

4 msk sojasås

2 msk honung

2 msk ketchup

1 msk sweet chili sås

2 tsk stark chilisås

1. Strimla morötterna och purjolöken fint, finhacka chilin och ingefäran. Skär paprikan i bitar, skiva champinjonerna och häll spadet av bambuskotten.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lämna bort eventuell kryddning från nudlarna.

3. Under tiden nudlarna kokar skär du tofun i bitar och steker den i lite olivolja tills den fått en fin färg. Ta bort tofun från stekpannan, tillsätt lite olja och stek grönsakerna i några minuter

4. Blanda ihop alla ingredienser till woksåsen. När nudlarna är klara tillsätter du dem i stekpannan med grönsakerna, sätter i tofun och häller på såsen. Stek två minuter.

5. Servera woken med finhackad purjolök eller vårlök och eventuellt sweet chili sås.

6. Ät och njut!

 

Tofu wok 4


Drömmig rosa smoothiebowl

Skrivet av Sofia Rönnbacka 04.04.2018

En drömmig rosa smoothiebowl till frukost. Påminner mig om våren och försommaren, både till färgen och till smaken. Krämigt, syrligt och sött i en perfekt balans. Älskar den, skulle kunna äta den varje dag. Det som är bra med smoothiebowls är att de är snabba att göra och så passar de både som frukost, en lätt lunch tillsammans med en avokadosmörgås eller som efterrätt då du blir sugen på något sött men inte vill äta socker. Jag sötar inte mina smoothiebowls med något annat än det som naturligt finns i ingredienserna men ifall du vill söta den ytterligare passar honung eller några dadlar bra. Denna smoothiebowl görs på hallon, banan och kokosmjölk.

1+1+1 smoothiebowl 1

Drömmig rosa smoothiebowl

1 portion

1 dl frusna inhemska hallon + några för topping

1 frusen banan

1 dl kokosmjölk på burk eller i tetra, spara lite till dekoration om du vill

Topping

Hallon

Chiafrön

Solrosfrön

Kokosmjölk

1. Mixa alla ingredienserna med en stavmixer eller i en blender/matberedare.

2. Lägg upp i en skål, swirla i lite kokosmjölk för en extra fin smoothiebowl och dekorera med hallon och frön.

3. Ät och njut!

1+1+1 smoothiebowl 31+1+1 smoothiebowl 2

Rostat rågbröd med avokadoröra

Skrivet av Sofia Rönnbacka 05.03.2018

Ny vecka, nya möjligheter! En jobbvecka framför mig minsann med vikariat hela veckan + några skiften vid fiskdisken. Och idag är det dags för ultraljud ♥ Startar dagen med rågbrödssmörgåsar med avokadoröra, mums! Receptet räcker till fyra smörgåsar. 

Avokadorora pa ragbrod

Avokadoröra

1 mogen avokado

4 tsk crème fraiche 

2 tsk citronsaft

1 krm chiliflakes

½ tsk örtsalt

Lite svartpeppar

1. Mosa avokadon till önskad konsistens. Blanda den med crème fraiche och krydda. 

2. Smaka av med eventuellt mera örtsalt. Rosta ditt favoritbröd och bred på röran. 

3. Ät och njut!


Vegetarisk lasagne

Skrivet av Sofia Rönnbacka 19.01.2018

Sist ut i billiga veckan är en vegetarisk lasagne! Det blev bara vegetariskt denna vecka men hey, det är billigare än kött. Och för er som oroar er om att ni får i er för lite protein när ni äter vegetariskt, röda linser innehåller 24 g protein på 100 g, det är 4 g mera än maletkött gjord på nöt. Dessutom innehåller linserna 0,2 g mättat fett medans maletkött innehåller 5,2g och för att inte tala om mängden fiber linserna innehåller! Hela 12 g fiber per 100 g linser, jämför man igen med maletkött som har 0g fibrer så ser ni kanske skillnaden. Linserna är bättre på alla sätt och vis, ifall du inte äter lchf vill säga. Nog snackat om fördelarna med linser framför kött. 

Jag har alltid en förpackning linser i mitt skafferi, dessa är då alltså torkade röda eller gröna linser. Att köpa torkade baljväxter är mycket billigare plus att mängden ofta är mer och du slipper 100 olika små tetra´s i ditt skafferi. Linserna kan ersätta maletkött i nästan alla maträtter och de är otroligt mättande. Så vill du äta mera vegetarisk och slippa billigt undan rekommenderar jag varmt linser! De är dessutom super goda att ha i sallader med lite örtolja på. Till receptet. Jag hamnar alltid på villovägar.

Vegetarisk lasagne 6

Vegetarisk lasagne med röda linser

1 paprika

2 gula lökar

2 klyftor vitlök

2 morötter, rivna

½ chili

3 blad grönkål eller 2 nävar spenat

2 dl röda linser

1 brk tomatkross, 500 g

5 dl vatten

2 tärningar buljong

1-2 tsk soja

2 msk tomatkross

½ tsk peppar

1 tsk torkade örter

1 tsk paprika

½ tsk spiskummin

Lasagneplattor, ca 9 st.

Olja till stekning

Ostsås

2 dl crème fraiche

1 ägg

1 dl grädde

Salt och peppar 

3 dl riven ost

Eventuellt smulad fetaost eller ricotta

1. Skölj och strimla paprikan, chilin och grönkålen, skala och strimla löken och vitlöken och skala och riv morötterna.

2. Stek alla grönsaker några minuter tills de börjar mjukna, tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ca 10 minuter.

3. Blanda ihop alla ingredienser till ostsåsen, spara lite ost till toppen och bygg sedan lasagnen.

Linssås, lasagneplattor, ostsås, linssås, lasagneplattor, ostsås, linssås, lasagneplattor, linssås, ostsås och toppa med riven ost.

4. Grädda lasagnen i 175 ºc, ca 40 minuter.

5. Ät och njut!

Vegetarisk lasagne 3


Thailändsk blomkålssoppa

Skrivet av Sofia Rönnbacka 17.01.2018

Billiga veckan fortsätter och next up en thailändsk blomkålssoppa med smak av kokos, chili och lime! Enklare, billigare och framför allt godare blir det inte. Även min fästman som aldrig tyckt om blomkål gillade verkligen soppan, så jag antar den var väldigt bra med andra ord. Nu skulle det vara intressant att räkna ut vad soppan blir att kosta per portion, men det är jag så dålig på så jag säger runt 2€ per portion (soppan ger fyra portioner) beroende på vilka märken du tar på ingredienserna. Vi valde att inte mixa soppan men det går hur bra som helst att göra det ifall du föredrar purésoppor. Soppan är vegetarisk, låg kolhydrat och mjölkfri, vill du göra den vegansk använder du bara buljong som lämpar sig för veganer. 

Thailandsk blomkalssoppa 2

Thailändsk blomkålssoppa

4 portioner

1 blomkålshuvud, ca 600 g

1 gul lök

1 schalottenlök

2 klyftor vitlök

3 tsk chilisås eller ½ chili

1 msk röd currypasta

1 msk gurkmeja

1 burk kokosmjölk, á 400 ml

2 dl vatten

1 buljongtärning, grönsaks- eller kycklingbuljong

Salt 

Lime

Olja till stekning

1. Skär blomkålen i små buketter. Strimla lökarna och skär vitlöken i mindre bitar. Ifall du använder färsk chili hackar du den fint.

2. Värm upp lite olja i en kastrull och fräs blomkålen, löken och vitlöken någon minut.

3. Tillsätt resten av ingredienserna utom salt och lime. Låt koka upp och småputtra under lock ca 10 minuter.

4. Smaka av med salt och limesaft och skär klyftor av lime till servering.

5. Puréa soppan eller ät den som den är. Vitt bröd passar utmärkt till!

6. Ät och njut!


Tre lagers kallgröt

Skrivet av Sofia Rönnbacka 12.01.2018

Det här med frukost. Det är så enkelt att lämna kvar i samma bana med smörgås och kaffe, men det är ju så tråkigt. Testa denna nyttiga, mättande, enkla och framför allt goda frukost istället! Tre lagers kallgröt, första lagret är en kallgröt, andra lagret en jordgubbs- och hallon nicecream och det tredje lagret är blåbärs nicecream. Nicecream är så gott och passar dessutom som efterrätt ifall du vill ha en nyttigare sådan. Jag har faktiskt som nyårslöfte att börja äta fem mål om dagen. Förut har jag ätit tre men nu ska det bli ändring på det! Så mera nyttiga mellanmål och frukostar ska ingå i min kost, denna är med andra ord perfekt.

Tre lagers kallgrot 3

Kallgröt

1 dl havregryn

1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck

1 krm vaniljpulver

1. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå över natten i kylskåpet.

Jordgubbs- och hallon nicecream

½ banan, frusen

½ dl frusna jordgubbar

½ dl frusna hallon

ev. lite vatten

Blåbärsnicecream

½ banan, frusen

1 dl frusna blåbär

ev. lite vatten

1. Mixa ihop alla ingredienserna tills du får en slät "mjukglass", tillsätt eventuellt lite vatten för att glassen ska mixa bättre.

2. Sätt upp gröten underst, och toppa med nicecream och valfri topping.

3. Ät och njut!


Rödbetslåda

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.12.2017 | 1 kommentar(er)

En rödbetslåda är ett måste hos oss på julafton. Det började för några år sedan då vi gjorde en variant i skolan och sen dess har den hängt med och utvecklats varje år. I år tror jag ändå att jag har skapat det ultimata receptet. Jag gjorde min låda i två formar som rymde ca 8 dl för att enkelt kunna frysa in. Tipsar verkligen om att köpa aluminium formar! Det går ju såklart att göra rödbetslådan i en stor form, tänk bara då på att tillagningstiden kan ändra. 

Rodbetslada 2

Rödbetslåda

1,2 kg rödbetor

2-3 granny smith äpplen

2 stora lökar

2 tsk salt till kokning

Äggstanning

3 ägg

2 dl grädde

3 msk sirap

2 krm vitpeppar

1-2 tsk salt

Övrigt

Smör till formen 

3 msk skorpsmulor per form

1. Skala och skär rödbetorna i mindre bitar. Sätt dem i en kastrull och häll över vatten så det täcker rödbetorna. Tillsätt salt.

2. Låt rödbetorna koka 30 minuter. Under tiden skalar och skär du äpplena och löken. När rödbetorna har kokat 30 minuter sätter du i äpple och lök. Koka ytterligare 15 minuter eller tills rödbetorna är mjuka.

3. Häll bort kokspadet med spara det ifall du behöver späda ut lådan lite. Eller varför inte använda det till rosollgrädden?

4. Sätt ugnen på 200ºc.

5. Purea rödbetorna, äpplena och löken med en stavmixer eller en matberedare. 

6. Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen och häll ner i rödbetssmeten.

7. Smörj formarna, häll i smeten och strö över skorpsmulor.

8. Grädda i ugn ca 20-30 minuter eller tills lådan stelnat och fått lite färg.

9. Ät och njut!

 


Mustig kålgryta med saffran och ingefära

Skrivet av Sofia Rönnbacka 09.11.2017

En mustig kålgryta med smak av ingefära och saffran är perfekt i detta ruskiga höstväder (?!) i november. Den färska ingefäran och för att inte prata om saffranet ger en lagom härligt julig smak. Drömmer mig bort till julafton redan så jag har börjat smyga in lite jul i vissa hörn. När är det acceptabelt att börja baka inför jul, städa och pynta? 

Mustig kalgryta 1

Kålgryta med saffran och ingefära

2 gula lökar

2 klyftor vitlök

2 morötter

800 g vitkål

2 msk olja

2 tsk salt

½ tsk peppar

2 lagerblad

1 tsk curry

1 tsk paprikapulver

½ tsk spiskummin

1 påse saffran (0,5 g)

1 tsk sambal oelek

1 buljongtärning, grönsaks-, kyckling- eller köttbuljong

1 tsk färsk riven ingefära

1 brk tomatkross (á 400 g)

5 dl vatten.

1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och slanta moroten och skär vitkålen i något större bitar.

2. Fräs alla grönsaker i olja i en gryta eller i en kastrull med tjockt botten tills löken blivit mjuk.

3. Tillsätt kryddorna och stek någon minut till.

4. Häll på krossade tomater, fyll burken med vatten och häll det i grytan för att få med all tomatkross. 

5. Tillsätt buljongtärningen, hälften av saltet, sambal oelek och den rivna ingefäran.

6. Koka grytan tills moroten är mjuk. Smaka av med salt.

7. Servera som den är eller med ris, couscous, quinoa och varför inte med en klick smetana.

8. Ät och njut!

Ifall du vill kan du tillsätta röda linser eller nötkött i grytan.

Mustig kalgryta 2


Snäppet nyttigare snacks

Skrivet av Sofia Rönnbacka 28.10.2017

Just nu går jag högst antagligen runt på mat- och vinmässan i Helsingfors och gottar mig. Det betyder inte att jag glömmer bort er för det! Denna lördagskväll bjuder jag på snabba snacks som du enkelt tillreder till kvällen. Dessutom är de hälsosamma, typ. Kanske mera näring i dem än chips och godis. Borde väl kanske skriva dessutom är de fulla av nyttigheter. Grönkålschips och ugnsrostade kikärter.  

Gronkalschips och rostade kikarter 2

Ugnsrostade kikärter

1 burk förkokta kikärter i spad

2 msk olja

kryddning

jag använde 1 tsk paprikapulver, ½ tsk chilipulver och lite citronsaft men krydda hur du vill!

 

1. Sätt ugnen på 225ºc.

2. Sila och skölj kikärterna. Torka dem torra med hushållspapper och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Blanda ihop kryddor med olja och häll den över kikärtorna, rör om.

4. Rosta kikärterna ca 20 minuter.

5. Ät och njut!

Gronkalschips och rostade kikarter 1

Grönkålschips

1 förpackning grönkål, ca 8 stjälkar

Olivolja

Salt

Annan kryddning?

 

1. Sätt ugnen på 200ºc.

2. Tvätta, torka och riv av grönkålen från den sega stammen i mitten.

3. Ringla över olivolja, salta lite och eventuellt krydda grönkålen. 

4. Bred ut grönkålen på en plåt så att de inte överlappar varandra.

5. Rosta grönkålen ca 10 minuter eller tills den blivit krispig.

6. Ät och njut!


Blomkåls- och linscurry

Skrivet av Sofia Rönnbacka 25.08.2017

Har lite bloggtorka just nu. Det är inte det att jag saknar recept att dela med mig av, tro mig, har många på lager och flera på kommande men det är skrivandet. Vet inte riktigt hur jag ska börja mina inlägg och saknar inspiration att skriva "den inledande texten". I och för sig var det ju inte så svårt för nu har jag ju skrivit den. Nå väl, till receptet! En blomkåls- och linscurry. Hetta från chili, syra från limen, krämighet från kokosmjölk och crunch från cashewnötterna. En mycket välbalanserad rätt både i smakerna och konsistensen. Den är dessutom vegansk!

Blomkals linscurry 8

Blomkåls- och linscurry

1 gul lök

2 klyftor vitlök

200 g zucchini

1 dl röda linser (gärna ekologiska)

400 g blomkål

1 paprika

1 tsk sambal oelek/chilisås/chilipasta/röd curry pasta

2 tsk tomatpuré

½ msk currykrydda

400 ml kokosmjölk (gärna ekologisk)

5 dl vatten

1 grönsaksbuljong

Salt och peppar, olja till stekning

Till servering:

Basmati eller jasmin ris, lime, cashewnötter och koriander.

1. Hacka löken och vitlöken. Tvätta zucchinin, paprikan och blomkålen och skär i bitar.

2. Värm upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna tills de blir mjuka. Tillsätt sambal oelek, tomatpuré, curry och stek ytterligare i några minuter.

3. Skölj linserna.

4. Tillsätt sedan kokosmjölk, vatten, buljongtärningen och linserna och låt curryn koka i 10 minuter. Rör om då och då.

Under tiden kan du koka riset enligt anvisning på förpackningen.

5. Smaka av curryn med salt och peppar. Servera med det kokta riset, en klyfta lime, koriander och cashewnötter.

6. Ät och njut!


Sommarpasta på 10 minuter och lite söndagstankar

Skrivet av Sofia Rönnbacka 13.08.2017

En fräsch och snabb pasta till lunch? Denna pastarätt slänger du ihop på 10 minuter, den är vegetarisk och citronen ger en härligt somrig känsla! Servera den med riven parmesan eller varför inte toppa den med lite pepprig ruccola? Det bästa med pastarätter måste ju vara tiden man spenderar på att tillreda dem. Det blir nästan alltid gott och tar inte länge. Dessutom börjar det så småningom bli svamptider så du kan plocka egna svampar! Som vanligt tar det längre för svampen att börja växa i Rönnbackaskogarna..

Jag har min vegetariska månad på gång ännu men snart är den slut. Längtar efter en hamburgare med KÖTT i.. Har testat några vegetariska alternativ men har inte riktigt uppnått samma lycka i kroppen som när den har kött i sig, jag vet, jag är lite löjlig! Men jag älskar verkligen kött.. Men samtidigt älskar jag känslan man får då man äter vegetariskt/veganskt! "I´m saving the world" känsla. Har därför kommit fram till att jag ska försöka äta varannan dag vegetariskt och de dagar jag äter animaliskt protein ska jag tänka på vilken typ av protein jag äter och försöka köpa ekologiskt. Under receptet har jag skrivit lite mer om mina tankar kring varför jag valt vegetariska månaden, ifall du är intresserad läs gärna men ifall du inte alls bryr dig så behöver du inte läsa :)

Svamppasta

Sommarpasta med svamp

½ ask bruna champinjoner

1 dl körsbärstomater

2 klyftor vitlök

2 tsk pesto

Skalet av 1/3 dels citron

1 näve färsk basilika

ca 1 dl pastavatten

Olivolja

Salt, svartpeppar

2 portioner spagetti/pasta/linguine 

1. Halvera tomaterna och champinjonerna. Finhacka vitlöken och strimla basilikan.

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 

3. Under tiden pastan kokar steker du champinjonerna, tomaterna och vitlöken i lite olivolja. Salta och peppra.

4. När de fått fin färg tillsätter du peston, citronskalet och den strimlade basilikan. Häll över lite av pastavattnet och rör om så att peston blandar sig.

5. Sila av pastan och blanda den med grönsakerna.

6. Portionera och riv över lite parmesan och eventuellt mera citronskal.

7. Ät och njut!

Jag har inte valt att äta vegetariskt enbart på grund av att jag är en djurälskare utan kanske mera med tanke på miljön. Blir arg när jag tänker på hur vi förstör och fortsätter att förstöra för alla levande ting på denna planet, nu och i framtiden.. Denna massproduktion av kött som finns i världen är ju helt absurd. Hur kan någon ens tro att det är hållbart, humant eller bra?! Tänk er bara kedjan från jord till bord, äter du en morot får du den faktiskt från jord till bord på bara några minuter ifall du odlar den själv. Inget kemisk gödsel, inga transportsträckor, inte så stor vattenanvändning och så vidare. Tänk er sedan kedjan med ett nötdjur. Först ska maten odlas, besprutas och kanske till och med genmodifieras. Sedan ska maten tillverkas, djuret äter maten i ca 1½ år, ganska stor mängd mat och mycket utsläpp, djuret medicineras och i vissa länder medicineras djuret i förebyggande syfte med antibiotika (?!), djuret ska transporteras till slakt, slaktas, produkten ska tillverkas och transporteras till butiken, du åker till butiken och köper produkten och sedan ska den tillagas bra mycket längre än en morot. Ja ni ser, ganska mycket mera energi går åt till att producera kött än grönsaker. Nu är ju detta förstås ganska grovt beskrivet och kanske till och med förskönat men det skapar dig ändå en överblick i hur det faktiskt ser ut. Något som du kanske inte reflekterar över varje dag. Det har inte jag heller gjort, och jag vet att inte enbart mina val kommer att kunna förändra på något men jag försöker dra mitt strå till stacken. Jag kommer inte att helt kunna lämna bort kött men kommer att försöka så gott jag kan.