I koket med Sofia

Trevlig 1:a Maj!

Skrivet av Sofia Rönnbacka 01.05.2017 | 0 Kommentarer

Majkalas 14

Majkalas! Det blev inte någon långpromenad i år utan vi promenerade till grillplatsen som ligger nära så att alla kunde vara med! Så otroligt härligt väder om man jämför med gårdagens trista väder, dessutom var vi skyddade mot blåsten så det var varmt och skönt i solen :) Vi grillade korv och pinnbröd å oj så gott de var med pinnbröd. Flera år sedan jag åt det sist. Så hade min kära kusin med munkar till oss och mjöden hade bra åtgång den med. Nöjda och belåtna vandrade vi hemåt och snart blir det dags för middag, rökt lax och smörstekt sparris med balsamico och kanske en tzatziki till. Delar med mig av pinnbröds receptet här nedan ifall någon inte ännu hunnit vara på majkalas, trevlig första maj! 

Pinnbröd

8-10 kkp vetemjöl (1 kaffekopp motsvarar ca 1½ dl)

½ kkp socker

1 tsk salt

1 msk bakpulver

½ l vatten

1. Blanda socker, salt, bakpulver och hälften av mjölet i en beredningsskål.

2. Tillsätt vattnet och rör om och tillsätt mera mjöl. Degen ska lämna lite klibbig men den ska inte fastna i fingrarna.

3. Mjöla en plastpåse, sätt degen i påsen och ta med på majkalaset.

4. Skala en pinne så den inte har bark/näver på sig och rulla ut degen till en mask. Linda degen runt pinnen och grilla.

5. När brödet har fått en skarp yta är det klart. Vrid försiktigt lös det och servera med mycket smör. Det går även att forma runda bröd och grilla dem på galler.

6. Ät och njut!

Majkalas 12

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar