Header bakgrund klar

Tacogömma + lasagne = Galet gott!

Skrivet av Sofia Rönnbacka 19.05.2017 | 0 Kommentarer

Som rubriken lyder har jag kombinerat ihop två av mina favoriträtter, tacogömma och lasagne. Vanligtvis då jag gör tacogömma sätter jag en blandning av crème fraiche och färskost i botten av formen och häller över en gudomlig röra gjord på maletkött, paprika, lök, vitlök, salsa, krossade tomater och tacokrydda. I denna version använde jag mig av tortillabröd och nachochips som lasagne plattor som varvades med tacoröran och toppades med crème fraiche och cheddarost! Receptet är beräknat för 6 personer.

Taco + lasagne 14

Tacolasagne

2 paprikor, gärna olika färger

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 dl majs

1 msk olja

800 g malet nötkött

2 påsar tacokrydda

1 burk chunky salsa

1 burk tomatkross

3 tortillabröd + nachochips

2 dl crème fraiche

En blandning av riven cheddarost och gräddost

1. Strimla paprikorna, lökarna och finhacka vitlöken.

2. Stek grönsakerna i lite olja tills de blir mjuka. Tillsätt maletkött och stek tills köttet är klart.

3. Sätt 2 påsar tacokrydda i blandningen och lite vatten, rör om tills allt blandats. 

4. Tillsätt salsan och tomatkrossen och låt röran koma i 20-30 minuter tills den blivit lite tjockare.

5. Sätt ugnen på 225ºc.

6. Börja med att sätta lite tacoröra i botten av formen.

7. Dela tortillabröden på halva och sätt tre halvor över tacoröran och strö lite nachochips över.

8. Upprepa steg 6 och 7 tills röran är slut.

9. Toppa till sist röran med crème fraiche, nachochips och till sist den rivna osten.

10. Grädda tills osten blivit gyllenbrun.

11. Servera med nachochips och gärna en Mexikansk öl för att få den rätta känslan

12. Ät och njut!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar