Header bakgrund klar

Taco Tuesday, yay!

Skrivet av Sofia Rönnbacka 12.09.2017 | 2 Kommentarer

thinking about that summerbody but also bout them tacos

Jag i ett nötskal.

Reser till Zakynthos om två veckor men här är det nog tacos som går före summerbodyn, hehe. Ååå längtar så till vår semester, känns som en välförtjänt sådan. Tänker ta bloggpaus under den veckan med så ni får vänta med uppdateringar angående all mat som äts, misstänker inlägget får delas upp i flera inlägg! Tillbaka till tacos, det är taco tuesday idag! Den firas här med en tacogömma. Vad är då en tacogömma kanske vissa frågar sig? Jo en tacogömma består av ett lager naturell färskost blandat med crème fraiche, ett lager tacofyllning som sedan göms under ost och nachochips om man vill festa till det riktigt! Skulle kunna äta denna rätt varje dag i veckan om jag fick bestämma, tyvärr är vi två här hemma så jag måste kanske ta emot Fredrics mat-önskemål ibland..  

Tacogomma 2

Tacogömma

1 burk naturell färskost, jag brukar använda philadelphia

4 dl crème fraiche

800 g nötmalet

2 påsar tacokrydda eller egengjord tacokrydda (recept påväg)

2-3 gula lökar

2 stora paprikor, gärna olika färger

2 klyftor vitlök

½-1 röd chili

1 burk chunky salsa

1 burk tomatkross

Olja till stekning

Ost till gratinering

Nachochips, tacos eller tortillabröd

1. Sätt ugnen på 200°c.

2. Skala och strimla löken, tvätta och strimla paprikan och finhacka vitlöken.

3. Stek maletkött i lite olja tills det får färg, tillsätt löken, vitlöken och paprikan och stek ytterligare i ca 10 minuter. Häll på tacokryddan och lite vatten.

4. Flytta över fyllningen till en stor kastrull och tillsätt sedan tomatkross, chunky salsa och späd ut med eventuellt lite mera vatten. 

5. Låt fyllningen puttra några minuter. Rör under tiden ihop färskosten med crème fraichen.

6. Montering: Bred ut färskostblandningen i botten av en ugnssäker form. Häll över maletköttfyllningen och strö över ost. Eventuellt några nachochips kan tillsättas!

7. Tillaga tacogömman i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ifall du vill kan du använda grilläget på ugnen om bara måste ha tacogömman med detsamma!

8. Servera tacogömman med nachochips och en gör grönsallad eller varför inte fylla ett tortillabröd med den?

9. Ät och njut!

Tacogomma 1

Kommentarer

  • Marias Memoarer 12/09/2017 6:30pm (2 månader sen)

    åh, så himlans gott det ser ut!! Själv åt jag tacopaj i helgen, älskar tacokryddorna. Har du förresten testat tacopasta? Störtgott ;) (http://mariasmemoarer.com/2016/july/texmex-italienskt-tacopasta-2.html)

    • Sofia Rönnbacka 13/09/2017 9:59pm (2 månader sen)

      Ja det bästa! Går att variera i oändlighet, tacopastagratäng har jag testat men inte tacopasta.

  • Niklas Kallenberg 23/09/2017 9:42pm (2 månader sen)

    Tack för ett GRYMT gott recept! Kommer att bli en standardrätt. Slängde in majs också. Niklas

    • Sofia Rönnbacka 24/09/2017 9:01pm (2 månader sen)

      Kul att det smakar! Jo jag brukar också sätta majs i ibland, det mesta passar

Skriv en kommentar