Header bakgrund klar

Runebergstårtor deluxe

Skrivet av Sofia Rönnbacka 31.01.2018 | 0 Kommentarer

Haha, nu blir säkert en del människor sura på mig, men vissa förstör fastlagsbullen för mig så nu förstör jag kanske Runebergstårtor för någon annan. MEN, jag älskar Runebergstårtor men hatar dem när jag ätit upp toppen. Så jag bestämde mig för att pimpa upp dem något och gå ett steg längre. Nämligen ta bort en del av innanmätet i Runebergstårtan och fylla den istället, då finns det sylt och glasyr hela vägen och då kan jag älska den all the way! Receptet på Runebergstårtorna har jag tjuvat av min kära mor så hon får äran för det, jag tar äran för idén ;)

Runebergstartor deluxe 8

Runebergstårtor deluxe

200 g smör

½ dl socker

¾ dl farinsocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

50 g mald mandel

1 dl kexsmulor

1 tsk bakpulver

1 msk kardemumma

Några droppar bittermandelarom

Smör och skorpmjöl till formarna/kopparna

Fyllning

Hallonsylt och glasyr

 

1. Sätt ugnen på 200ºc.

2. Vispa ihop smöret med sockret och farinsockret. 

3. Tillsätt äggen och vispa ytterligare.

4. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop smeten.

5. Smöra och bröa formarna/kopparna och fyll dem med smet, ca ¾ fulla.

6. Grädda tårtorna 30 minuter.

7. Gröp ut innanmätet ur tårtorna men spara locket. Fyll dem genom att varva glasyr med hallonsylt, sätt till sist på locket igen och gör den traditionella klicken hallonsylt och glasyrringen runtom.

8. Ät och njut!

Runebergstartor deluxe 19

Runebergstartor deluxe 12

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar