Header bakgrund klar

One-pot pasta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 19.04.2017 | 1 Kommentarer

Hoppas du har haft en bra påskhelg! Jag har åtminstone haft det, tror jag lever länge på all mat jag ätit! Tillbaka till vardagen nu då med en fullspäckad vecka. Tänkte dela med mig av en what´s in my pantry som jag gjorde för någon vecka sedan. One pot pasta är något som är väldigt trendigt just nu men jag har inte testat detta tidigare. Jag förstår inte hur jag kunnat missa detta, helt fantastiskt! Jag kommer definitivt att börja göra denna maträtt oftare, så enkelt och så otroligt gott. Det bästa är att du bara behöver diska en stekpanna efteråt ;) Stärkelsen som frigörs när du kokar pastan används som en redning i såsen så du behöver heller inte reda av såsen, vilket gör så att du sparar ett steg. 

One pot pasta med kyckling

1 stor gul lök eller 2 små i strimlor

2 vitlöksklyftor, finhackade

½ röd paprika i strimlor

1 dl gröna ärter

3 kycklingfiléer

3 dl grädde

5 dl vatten

1 msk röd pesto

1 tsk salt

½ tsk peppar

½ tsk torkad basilika

½ hönsbuljong

4 portioner pasta, jag använde tagliatelle

1. Strimla löken och paprikan, finhacka vitlöken och skär kycklingfiléerna i bitar.

2. Stek löken, vitlöken, paprikan och kycklingen tills kycklingen är klar i en stekpanna med höga kanter eller i en kastrull. 

3. Häll grädde och vatten över kycklingen, rör i peston och tillsätt salt, peppar, basilika och hönsbuljong.

4. Tillsätt pastan i kycklingsåsen och koka den enligt anvisningen på förpackningen.

5. När det återstår 3 minuter av koktiden tillsätter du ärterna. 

6. Smaka av pastan och servera den gärna med riven parmesanost.

7. Ät och njut!

Onepotpasta3

Onepotpasta4

Onepotpasta2

Kommentarer

  • Felicia 19/04/2017 7:46pm (7 månader sen)

    Ja!! denna ska jag testa!!

    • Sofia Rönnbacka 21/04/2017 2:19pm (7 månader sen)

      Vad kul! Den blev super god :)

Skriv en kommentar