I koket med Sofia

No bake cheesecake med smak av vanilj och citron

Skrivet av Sofia Rönnbacka 13.07.2018 | 1 Kommentarer

En fräsch och syrlig cheesecake med smak av vanilj och citron får avsluta denna varma sommarvecka. Hoppas på likadant väder framöver. Har varit så härligt! Jag tar verkligen in varje solstråle jag bara kan och njuter för fulla muggar. Kanske är det din sista dag i jobb före semestern, kanske du redan har börjat din semester eller så är det din sista dag på semestern. Hur som helst så tycker jag du ska lyxa till det lite extra och baka en enkel cheesecake som inte behöver ugn, för vem vill sätta på ugnen i denna värme? 

Citron och vaniljcheesecake med oreobotten 3

Cheesecake med vanilj och citron

24 ∅

Botten

75 g smält smör

20 oreo-kex

Cheesecake fyllning

400 g naturell färskost

3 dl grädde

½ dl citronsaft + rivet skal av 1 citron

½ vaniljstång, fröna

1½ dl florsocker

Dekoration

Färska bär, citronmeliss, citronskal, riven choklad, krossade oreos, bara fantasin som sätter gränser!

1. Mixa kexen och tillsätt det smultna smöret. Tryck ut botten i en form som är 24 cm i diameter och som gärna har löstagbar kant. Ställ kallt så länge du förbereder fyllningen.

2. Vispa grädden med florsockret och färskosten skilt för sig. Blanda ihop dessa två och tillsätt citronsaft, rivet skal (kom ihåg att tvätta citronen!) och vanilj. Rör om tills allt är blandat.

3. Häll fyllningen över botten och frys cheesecaken i fyra timmar eller över natten. Ta upp en stund före servering, dekorera med valfri topping. Jag hade jordgubbar och citron- och limeskal.

4. Ät och njut!

Citron och vaniljcheesecake med oreobotten 2

Kommentarer

Skriv en kommentar