I koket med Sofia

Glass hela dagen

Skrivet av Sofia Rönnbacka 31.05.2017 | 0 Kommentarer

Frukostglass 4

Nu är det inte länge kvar till juni! Äntligen kommer sommar månaderna emot oss. Nästa vecka börjar jag mitt sommarjobb, och vet ni vad, jag ska få göra glass! Är såå taggad och tror jag kommer få det riktigt prima. Eftersom jag skulle kunna äta endast glass och grillat under sommaren så har jag skapat ett recept på glass som passar till frukost, mellanmål, kvällsmål eller ett mellanmål on the go. Då jag gjorde denna glass använde jag mig av glassformar i plast men det går även att göra den i tomma yoghurtburkar eller små mjölkförpackningar. Receptet är dessutom sockerfritt så man behöver inte ha dåligt samvete när man ätit flera stycken under en dag ;) Jag gjorde två varianter, en med fettfri naturell yoghurt, hallon och blåbär som blev lite syrligare. Den andra med kokosgrädde, chiafrön och lingon och den blev krämigare och fick en mer glasslik konsistens. Den var dessutom lite mer mättande. Recepten är beräknade för sex glassar.

Frukostglass med kokosgrädde

4 dl kokosgrädde

5-6 msk chiafrön

1 dl lingon

1.    Rör ihop kokosgrädde, chiafrön och lingon i en beredningsskål.

2.    Fyll glassformar med glassmeten och stick i pinnar i varje glassform.

3.    Slå formarna mot bordet några gånger för att få bort eventuella luftbubblor.

4.    Ställ glassen i frysen över natten.

5.    Ät och njut!

 

Frukostglass med naturell yoghurt

4 dl naturell yoghurt

½ dl blåbär

½ dl hallon

1.      Sätt lite yoghurt i botten av glassformarna.

2.      Fyll på med lite hallon och lite mera yoghurt. Lägg sedan i blåbären och täck dem med yoghurt.

3.      Slå formarna mot bordet några gånger för att få bort eventuella luftbubblor.

4.      Ställ glassen i frysen över natten.

5.      Ät och njut!

Frukostglass 6

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar