I koket med Sofia

Glasstårta med vaniljvisp

Skrivet av Sofia Rönnbacka 05.10.2018 | 1 kommentar(er)

Vi har alla varit där. I butiken. Vid mjölkprodukterna. Köpt med oss en eller två förpackningar vaniljvisp. Ifall vi ska baka den där äppelkakan eller blåbärspajen. Och nu står vi här, med vaniljvispen i kylskåpet och blåbärssäsongen är över och pajen, ja den har inte blivit av. Så vad ska man då göra med vaniljvispen? En glasstårta förstås! Barnsligt god men med kanske lite vuxnare smaker. Ett kladdigt chokladbotten som får sällskap av söt vaniljfyllning med hackad mörk choklad och körsbärssylt. Smaksättningen kan förstås varieras så som du vill ha den, varför inte bara köra med vanilj eller varför inte krossa i oreos, färgglad strössel eller bär! Gör tårtan så den passar din smak helt enkelt. Denna tårta är gjord i en form som är 18 cm i diameter, vill du göra den större gör du 1½ sats av receptet.

Ifall en glasstårta inte faller dig i smaken har jag ett annat recept på kommande så du slipper de förargliga vaniljvisp-förpackningarna ur kylskåpet så du kan köpa nya nästa år! Så håll utkik här på bloggen :)

Glasstarta med vaniljvisp 3

Glasstårta med vaniljvisp

18 Ø, 6-8 bitar

Botten

75 g smält smör

1 dl socker

1 ägg

3 msk kakao

¾ dl mandelmjöl + ¼ vetemjöl eller 1 dl vetemjöl

¾ tsk bakpulver

½ tsk snabbkaffe, valfritt

Glassmet

1 förpackning vaniljvisp, 2,5 dl

1 dl grekiskt-/turkisk-/naturell yoghurt eller 1 dl crème fraiche

50 g hackad mörkchoklad

4 msk körsbärssylt

Dekoration

20 g smält mörk choklad

Grädde

1. Sätt ugnen på 175ºc.

2. Blanda ihop alla ingredienser till botten. Smörj och klä in en springform som är 18 cm i diameter. Grädda botten 20 minuter. Låt svalna.

3. Vispa vaniljvispen fluffigt, rör i yoghurt och smaksättningen. Häll glassmeten över det svalnade bottnet och frys kakan minst 6 timmar men gärna över natten.

4. Dekorera kakan med smält/riven choklad och grädde.

5. Ät och njut!

Glasstarta med vaniljvisp 2


Glutenfria daimcookies

Skrivet av Sofia Rönnbacka 08.09.2018 | 1 kommentar(er)

Gör din lördag lite bättre med dessa daimcookies. Sega daimcookies som går snabbt att baka och som dessutom passar glutenallergikern och äggallergikern är ett recept som måste testas! Dessa cookies blir även perfekta sandwichglassar, så varför inte slänga ihop en glass på samma gång och gör sandwichglassar till i morgon, om det finns cookies kvar vill säga ;) Klicka → här för att komma till mina olika glass recept.

Ni ska även få en liten update på hemmafronten, Freya sover (halleluja!), jag har lockat håret, Fredric jobbar och vi ska, så fort Freya vaknar, ta vårt pick och pack och bege oss mot Rönnbacka för att baka till dopet som är om en vecka! Vi kommer att ha ett litet dop med bara de närmaste. När jag pratar litet dop, är vi ändå upp i 20 personer, haha. Det jag bakar till dopet kommer förstås att komma upp på bloggen så ni kan förvänta er en hel del sötsaker inom den närmaste tiden. Dessutom har jag inte ork till att göra mat just nu, det känns på något sätt så oinspirerande.. Skulle gärna tillreda mat med svamp men det finns ju ingen svamp här hos oss.. Och när jag väl gör mat så vaknar Freya så jag hinner inte fota maten! Så de veckor Fredric är hemma kanske det blir någon maträtt här och där. När lilla tjejen börjat få in rutiner så dyker det antagligen upp fler recept på maträtter :) 

Glutenfria daimcookies 2

Daimcookies

24 cookies

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

1½ tsk vaniljsocker

2 tsk sirap

1 tsk bakpulver

1½ dl havremjöl (mixa glutenfria havregryn till mjöl)

1 dl mandelmjöl

½ dl potatismjöl

1 dubbeldaim

1. Sätt ugnen på 175ºc varmluft.

2. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och sirap tills det blir fluffigt.

3. Sikta ner de torra ingredienserna i smörblandningen och rör om. Degen blir lite klibbig.

4. Hacka daimen och rör till sist ner den i smeten. Om du vill kan du spara lite daim för att strö på då de kommer ur ugnen för lite halv smulten daim, mums!

5. Rulla bollar som är ca 2 cm i diameter och sätt dem på en plåt. Sätt inte fler än 12 cookies på en plåt för de rinner ut!

6. Grädda kakorna ca 15 minuter i ugnen. Låt svalna före du tar dem av pappret annars går de sönder!

7. Ät och njut!

Glutenfria daimcookies 3


Kladdkaka med smak av jordgubb och vitchoklad

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.06.2018

Midsommarkakan är här. En smak av jordgubbar och vitchoklad ackompanjeras av mandel i denna härliga kladdkaka. Servera den med löst vispad grädde och mera färska jordgubbar och du har en succé! En del av vetemjölet byttes ut mot mandelmjöl för att ge kakan en lite annorlunda smak och konsistens än den vanliga kladdkakan. Ifall det finns gluten- eller mandelallergiker kan mjölet med fördel helt ersättas med en av sorterna.

Kladdkaka med jordgubbar och vitchoklad 1

Kladdkaka med smak av jordgubbar och vitchoklad

24 cm ∅

100 g smör

75 g vitchoklad

1½ dl socker

2 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl mandelmjöl

6 skivade jordgubbar

Till servering

Färska jordgubbar

Vispgrädde

Pudersocker

Mynta eller citronmeliss

1. Sätt ugnen på 175ºc. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smält under tiden vitchokladen över vattenbad eller i mikron.

2. Rör ihop smöret med  alla ingredienser och rör till sist ner den smultna vitchokladen.

3. Smörj och bröa kanten på en springform och sätt bakplåtspapper i botten. På detta sätt förhindrar du att formen rivs av kniv och du kan enkelt flytta kakan till ett kakfat ifall du vill!

4. Sätt smeten i formen och tryck ner skivade jordgubbar i smeten. Grädda kakan i mittersta delen av ugnen ca 25 minuter.

5. Låt kakan svalna och dekorera den sedan med pudersocker. Servera den med löst vispad grädde, färska jordgubbar och mynta.

6. Ät och njut!

Kladdkaka med jordgubbar och vitchoklad 3

 


Zucchinibrownies

Skrivet av Sofia Rönnbacka 06.06.2018 | 1 kommentar(er)

Nästa recept i min zucchinivecka är en brownie. En maffig, nötig och chokladig brownie med en chokladglasyr på toppen. För att göra den ännu saftigare och kladdigare tillsattes zucchini i smeten. Brownien bakades i en form som var 20x30 cm, vill du ha den i en långpanna dubblar du smeten och mängden glasyr.

Zucchinibrownies 2

Zucchinibrownie

12-16 bitar

200 g zucchini

¼ tsk salt

200 g smör

2 dl socker

2 ägg

3 dl vetemjöl

¾ dl kakao

1½ tsk bakpulver

1 dl hackade valfria nötter

Chokladglasyr

50 g smör

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

ca 3 dl florsocker

1. Tvätta och riv zucchinin grovt, blanda med saltet och låt dra.

2. Sätt ugnen på 200°c. Blanda ihop de torra ingredienserna. 

3. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget. Sikta i hälften av de torra ingredienserna, sedan zucchinin och sedan den resterande mjölblandningen. Ifall smeten blir för tjock tillsätter du lite av vattnet som kommit ur zucchinin. Detta är helt beroende på hur mycket vätska som hunnit komma ut ur zucchinin.

4. Hacka nötterna och blanda till sist ner dem i smeten. 

5. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen. Grädda brownien i ugnen ca 25-35 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna.

6. Chokladglasyr: Smält smöret. Blanda smöret med kakao, vaniljsocker och tillsätt florsockret lite i taget tills du har önskad konsistens på glasyren, vill du ha den rinnig sätter du mindre florsocker men vill du ha den tjock och så att den stelnar sätter du mera. Skär brownien i bitar.

7. Ät och njut!Zucchinibrownies 3


No bake rhubarbcake

Skrivet av Sofia Rönnbacka 25.05.2018 | 1 kommentar(er)

En enkel no bake rabarbertårta som du bakar i ett nafs och går bra att frysa in! Rabarbersäsongen är inledd iallafall hemma hos mig och vad passar då bättre än att bjuda på ett recept på en tårta som lämpar sig bra för student-/examensfesten. Tårtan är en blandning av en moussetårta och en cheesecake får smak av rabarber och kardemumma. Den innehåller rå-rabarbersaft koncentrat, här finns recept på det. Det går minst lika bra med köpt saft! Denna tårta går att göra på förhand och fryses enkelt in, lämna då bort rabarber-jordgubbsspegeln eftersom den har en tendens att skrynkla ihop sig i frysen. Ta upp tårtan dagen före servering eller på morgonen samma dag och gör rabarber-jordgubbsspegeln då istället. 

No bake rhubarbcake 1

No bake rhubarbcake

Denna tårta är gjord i en form på 24 cm i diameter och räcker till 14 bitar.

Botten

180 g valfria kex, havrekex/digestivekex/chokladkex

70 g smält smör

Fyllning

3 dl vispad grädde

3/4 dl florsocker

200 g färskost med vaniljsmak

200 g mascarpone

1½ dl rabarbersaft av koncentrat

3/4 tsk kardemumma

5 gelatinblad

Rabarber-jordgubbsspegel

1 dl rabarbersaftkoncentrat

150 g pureade jordgubbar

2 gelatinblad

Dekoration

Vitchoklad

Jordgubbar

Ätbara blommor

1. Mixa kexen till ett fint smul och blanda med det smultna smöret. Tryck ut botten i en form med löstagbar kant som blivit klädd med bakplåtspapper i botten. Ställ kallt så länge du förbereder fyllningen.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden och florsocker hårt. Vispa sedan ner färskosten och mascarponen. 

3. Koka upp rabarbersaften tillsammans med kardemumman, blanda ner gelatinbladen utan att knipa vattnet ur dem. Låt svalna något.

4. Blanda ihop rabarbersaften med grädd-färskostblandningen. Häll fyllningen över botten och skaka om så att det inte lämnar luftbubblor i tårtan. Släta ut toppen. Ställ kallt i kylskåpet i åtminstone fyra timmar före du sätter på spegeln. Ifall du fryser in kakan ska du göra det när den stelnat.

5. Rabarber-jordgubbsspegel: Blötlägg gelatinbladen. Purea jordgubbarna. Koka upp jordgubbspurén med rabarbersaften, ifall den känns tjock tillsätter du lite vatten. Kläm ur gelatinbladen och rör ner i rabarber-jordgubbsblandningen.

6. Sila rabarber-jordgubbsblandningen för att få bort fröna och häll den sedan över tårtan. Låt stelna.

7. Dekorera genom att ringla över smält vitchoklad, plocka ut jordgubbar och eventuellt andra bär i valfritt mönster och tillsätt några ätbara blommor, exempelvis violer, för en fin färgklick!

8. Ät och njut! 

No bake rhubarbcake 5No bake rhubarbcake 4


Favorit i repris: Farmors munkar

Skrivet av Sofia Rönnbacka 27.04.2018 | 1 kommentar(er)

Favorit i repris! Efter fjolårets munk-succé här på bloggen så kände jag att jag bara måste baka nya munkar till årets 1:a maj firande, och varför ändra på ett redan fungerande recept? Därför kör vi nu samma recept, min farmors, men med nya fyllningar. De blev ännu bättre än i fjol ifall man tycker om lite "modernare" stuk på munkar. Denna gång fick en tredje del av munkarna en churro-inspirerad tvist, fylld med dulce de leche och socker-kanelblandning runtom. En tredje del fick nutellafyllning och florsocker runtom.

Dulce de leche munkar 4Nutellamunkar 3Hallonmunkar 4

För dig som vill ha klassiska munkar har jag en syltfyllning med en liten tvist :) De fick nämligen sällskap av hallonsaft i degen för en rosa färg på munken! Ifall du vill ha rosa munkar tillsätter du ca 2 dl hallonsaft till en tredje del av degen, knådar in saften och tillsätter lite mera mjöl i den delen. Vill du bara göra rosa munkar blandar du hallonsaft och mjölk, 3 dl hallonsaft och 7 dl mjölk. Det går förstås att göra munkarna enligt receptet och bara fylla dem med hallonsylt.

Men vad var det som var så speciellt med farmors munkar då? För det första var de äggfria och för det andra var det fettet de friteras i. Vi använder oss alltid av munkfett och skulle inte ens kunna tänka oss att fritera i rapsolja, usch. Så vad väntar du på? 1:a maj är alldeles runt hörnet! Iväg till butiken och köp jäst och munkfett och baka de bästa munkarna någonsin! Här hittar du förra årets inlägg men eftersom att jag utvecklas i takt med att bloggen utvecklas så gör även mina fotokunskaper det så en uppgradering kändes på sin plats.

Dulce de leche munkar 1

Farmors munkar

150 g smält smör

1 l mjölk

1½ bit jäst

2 tsk krossad kardemumma

2 tsk salt

1½ dl socker

ca 1,6 kg mjöl

Till fritering

1 kg (2 förpackningar) fett för munkfritering (hittas på samma ställe som smör i butikerna)

Fyllning

1 burk dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)

1 burk nutella

1 burk hallonsylt

Runt om

För dulce de leche munkarna: Fint strösocker och kanel som blandas.

För nutellamunkarna: Florsocker

För hallonmunkarna: Fint strösocker

 

1. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken. Värm upp till 37ºc.

2. Smula ner jästen i en beredningsskål och häll över smör-mjölkblandningen. Rör om tills jästen löst sig.

3. Blanda i kardemumma, salt, socker och hälften av mjölet. 

4. Tillsätt mera mjöl tills degen blir en bra konsistens. Knåda degen 5 med maskin eller 10 minuter förhand. 

5. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40-60 minuter.

6. Dela degen i tre bitar. Kavla ut degen till en 1 cm tjock platta och tryck ut munkar med en rund form (min var ca 6 cm i Ø). 

7. Låt munkarna jäsa 20 minuter.

8. Smält munkfettet i en kastrull/gryta med tjockt botten. Testa om fettet är varmt genom att försiktigt sätta i en bit deg, flyter degen upp med det samma och blir gyllenbrun på bara någon minut är fettet tillräckligt varmt. 

9. Fritera munkarna ca 1 minut på vardera sida, vänd försiktigt munkarna med exempelvis två gafflar. Var försiktig så inte oljan sprätter omkring och ha ett lock nära till hands ifall att det fattar eld!

10. Låt munkarna rinna av på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

11. Låt dem svalna något innan du sockrar dem. Vi brukar använda en tom mjölpåse när munkarna ska sockras, häll socker i påsen, sätt i munkarna och skaka om. Vips så har du sockrade munkar med alldeles tillräckligt med socker.

12. Fyll en spritspåse med den fyllning du vill ha i, gör ett hål i sidan av munken och fyll den.

13. Ät och njut!

Dulce de leche munkar 3
 
Dulce de leche munkar 2
 
Munkar med dulce de leche-fyllning
 
Nutellamunkar 1
 
Nutellamunkar 2
 
Munkar med nutellafyllning

Hallonmunkar 3
Munkar med hallonfyllning

 

 


Chokladglass med hallonsås

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.04.2018

Det är alldeles för länge sedan jag gett er ett recept på glass! Så nu är det dags. Denna gång en maffig chokladglass med chokladsås och hallonsås swirlat in i glassen. Jag tycker bestämt du ska testa denna glass till helgen, du kommer inte ångra dig. Chokladglass med hallon 1

Chokladglass med hallonsås

4 dl grädde

2 dl helmjölk

1 brk kondenserad mjölk

¾ dl kakao av god kvalitet

1 tsk snabbkaffepulver

1/3 tsk salt

2 dl mosade hallon

Ev. Hackad choklad

1. Blanda ihop den kondenserade mjölken och kakaon i en kastrull. Koka upp blandningen och tillsätt snabbkaffepulvret och saltet. Låt svalna något.

2. Vispa grädden hårt och vispa ner nästan all chokladsås. Spara lite för att swirla in i glassen. Blanda i mjölken och rör om.

3. Mosa hallonen. Häll hälften av glassblandningen i en limpform eller en bunke, ringla över chokladsåsen som du sparat och hälften av de mosade hallonen och eventuellt hackad choklad. Rör lite i glassmassan med en gaffel för att swirla om. Häll över resterande glassmassa och häll över den sista av chokladsåsen och hallonsåsen. Swirla om igen.

4. Täck in glassen med plastfolie eller ett lock. Frys glassen åtminstone sex timmar men helst över natten.

5. Ät och njut!

Chokladglass med hallon 4Chokladglass med hallon 2Chokladglass med hallon 5


Hasselnöts­musslor med nutella­grädde

Skrivet av Sofia Rönnbacka 30.03.2018

Hasselnötsmusslor med nutellagrädde. Måste jag säga mer? Ifall du ännu inte har en dessert till påskmiddagen får du nu ett recept på en snabb och garanterat lyckad dessert. Härligt spröda hasselnötsmusslor fyllda med hallon och nutellagrädde och toppade med mera hallon och påskgodis, ett perfekt avslut på påskmiddagen. Sött men inte för sött då bären bryter av. Själv valde jag hallon men vilken frukt eller vilket bär går förstås att använda. Kan tänka mig att bananskivor i botten skulle vara bra, för vem tycker inte om nutella och banan? ;) Även persika eller mango passar säkert för att få in mera påskfärger i bakelsen.

Hasselnotsmusslor med nutellagradde 1

Det som skiljer hasselnötsmusslor från vanliga mandelmusslor är att mandeln blivit utbytt mot hasselnötter. Detta gjorde jag för att nutellan innehåller hasselnötter och på så sätt blev botten och fyllning mera sammanhängande. Det går bra att göra receptet med mandel eller bara göra ett vanligt mördegsrecept utan nötter. Ta då och öka mängden vetemjöl till 3½ dl istället för 2½ dl som det står i receptet. Sedan kräver receptet ett halvt ägg, och ett halvt ägg får du genom att knäcka ett helt ägg i ett glas, vispa upp det lite med en gaffel så gulan och vitan blandas och sedan använda hälften av ägget. 

Hasselnotsmusslor med nutellagradde 2

Hasselnötsmusslor med nutellagrädde

20 st

Hasselnötsmusslor

1 dl malda hasselnötter

100 g mjukt smör

¾ dl socker

½ ägg

2½ dl vetemjöl

Nutellagrädde

4 dl grädde

2 dl nutella

Toppa med

Bär eller frukt

Valfritt påskgodis

1. Sätt ugnen på 175ºc. 

2. Nyp ihop alla ingredienser till hasselnötsmusslorna. Dela degen i 20 bollar, kavla ut eller tryck ut degen i aluminiumformar/mazarinformar. Nagga bottnarna och ställ dem kallt i 15 minuter.

3. Grädda i ugn ca 6 minuter tills bottnarna blivit något gyllene. Låt svalna helt.

4. Förbered frukten/bären genom att skära dem i mindre bitar ifall det behövs. Det samma gäller för godiset. Vispa grädden hårt, tillsätt nutellan och vispa snabbt så att allt blandas.

5. Placera frukt/bär i botten av hasselnötsmusslan och spritsa/klicka ut nutellagrädden. Dekorera med frukt/bär och påskgodis.

6. Ät och njut!

Hasselnotsmusslor med nutellagradde 3Hasselnotsmusslor med nutellagradde 4

Det är förresten helt galet att mars är slut redan. Känns just som att detta år började, inte många veckor kvar tills vi får vår efterlängtade lilla tjej ♥ Jepp, vi får en liten flicka i sommar! "Bara" 16 veckor kvar.


Vitchokladmoussetårta med kinder-topping

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.03.2018

Äntligen påskvecka! Som jag väntat på all mat och alla chokladägg. Som vanligt planeras menyn för påskbuffén för fullt. Någon annan som är som jag så ni vill planera länge på förhand?

Desserterna denna påsk kommer vara choklad-overload minsann. Först ut är denna vitchokladmoussetårta med kinder-topping. Extra maffig och söt men räcker åt många fastän den är liten. Du kan förstås toppa den med vilket påskgodis som helst men jag har en svaghet för kinders choklad ♥ Jag gjorde min i en springform med 20 cm i diameter och den räcker till 8–10 bitar. Vill du göra den i en större form eller i en pajform gör du 1½ sats. Sedan rekommenderar jag mangopuré eller denna lemoncurd till servering för att få in ett syrligt moment i tårtan, eller varför inte svirvla in lemoncurd i tårtan då du gör den? Testa vetja!  

Vitchokladmoussetarta med kinder 1Vitchokladmoussetarta med kinder 3

Vitchokladmoussetårta med kinder-topping

8-10 bitar

Botten

15 domino, oreo eller liknande kex

50 g smält smör

Vitchokladmousse

4 dl grädde

100 g naturell färskost

150 g vitchoklad

Topping

3 kinderägg

2 kinder bueno

5 kinder maxi

1. Smula kexen fint med en mixer eller med en kavel. Blanda med smöret. Tryck ut botten i en springform, 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt så länge du gör fyllningen.

2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron med 30 sekunders intervaller. Vispa färskosten och rör i den smultna vitchokladen. Vispa grädden och vänd sedan ner vitchoklad-färskostblandningen.

3. Häll moussen över botten, jämna ut moussen och skaka formen lite fram och tillbaka för att få bort eventuella luftbubblor. Ställ i kylskåpet över natten eller åtminstone 4 timmar.

4. Toppa kakan med kinder eller annat påskgodis. Servera med mangopuré eller lemoncurd.

5. Ät och njut!

 

Vitchokladmoussetarta med kinder 4

Förresten skulle det vara kul ifall ni gör mina recept om ni skulle vilja skicka bilder på dem åt mig via instagram eller tagga mig i bilderna ifall ni publicerar något ni lagat. @lillklimpen eller #iköketmedsofia kan ni använda då :) Skulle vara kul att se vad ni gjort!

 


S'mores kladdkaka

Skrivet av Sofia Rönnbacka 16.03.2018

En S'mores kladdkaka till kvällen är inte helt fel. S'mores förknippas ofta med mysiga sensommarkvällar vid brasan men kan inte förstå att jag inte gjort denna förut. Den kommer definitivt göras igen. Den har allt och lite till. Kladdig chokladkaka, smält choklad, krisp och sälta från kexen och sedan ett sött, segt och mjukt täcke av marshmallows som toppar allt! Kakan bör ätas direkt den kommer ur ugnen ifall du använder köpta marshmallows. Ifall du vill kan du göra en egen maräng som du sedan bränner av i ugnen men jag hade en stor påse marshmallows hemma som bara väntade på att bli uppätna så jag använde dem. Servera kladdkakan med vispad grädde eller en god vaniljglass så har du heaven on a plate.

Smores kladdkaka 1

S'mores kladdkaka

2 dl socker

2 ägg

100 g smör

2 dl vetemjöl

1½ tsk vaniljsocker

½ dl kakao

En nypa salt

Smör och skorpsmulor till formen

4 grahams-kex

100 g hackad mjölkchoklad

Marshmallows 

1. Sätt ugnen på 175°c och smörj och bröa en springform, 20-22 cm i diameter. 

2. Smält smöret i en kastrull. 

3. Sikta i vetemjöl och kakao, tillsätt vaniljsocker, socker, ägg och salt och rör om. 

4. Grädda kladdkakan ca 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. 

5. Hacka chokladen under tiden kakan gräddas. När kakan kommer ur ugnen strör du på chokladhacket.

6. Krossa kexen och strö över kakan. Sätt på marshmallows och bränn dem med en gasbrännare eller i ugnen på grilläget. Håll då bara koll på dem så du inte bränner marshmallowsen.

Smores kladdkaka 3