Header bakgrund klar

När Japan möter Mexiko

Skrivet av Sofia Rönnbacka 16.02.2018

När Japan möter Mexiko föds denna taco. Så. otroligt. gott. 

Teriyaki-lax på ett eget gjort tortillabröd, toppad med strimlad morot, vitkål och rödkål, lite grönsallad, och sriracha-gräddfilssås samt sesamfrön och nypressad limesaft. Kärlek i ett bröd. Både teriyaki-såsen och tortillabröden är egengjorda, och det blir så mycket godare. Men ifall du inte har tid eller ork kan du köpa färdig sås och färdiga tortillabröd! 

Att smaksätta laxen med en teriyakisås är ett bra alternativ till den annars så laxsmakande laxen. På detta sätt försvinner den typiska laxsmaken, som säkert alla vid det här laget har börjat tröttna på, men du får ändå dra nytta av laxens nyttigheter! Dessutom är denna taco ett alternativ till den vanliga tacon med maletkött, ost, sallad, tacosås, tacokrydda and so on. Jag älskar vanlig taco men det är roligt med lite variation i livet. Och nyttigt.

Fishtaco teriyaki 1

Fish taco

4 portioner

Tortillabröd

12 små tortillabröd

4½ dl vetemjöl

¾ dl raps-/rypsolja

1½ tsk bakpulver

1½ tsk salt

1½ dl vatten

1. Blanda ihop alla ingredienser i en beredningsskål.

2. Rulla degen till golfboll-storlek och kavla ut dem till små runda bröd.

3. Stek bröden någon minut på vardera sida i en torr stekpanna.

4. Ställ in de klara bröden på gallret i ugnen under tiden du steker resten. Sätt ugnen på ca 50ºc.

 

Teriyaki marinerad lax

500 g lax

1 stor vitlöksklyfta

2 msk socker

½ dl vatten

½ dl soja med lägre salthalt

1 msk mirin

1 tsk riven ingefära

½ röd chili

1 tsk maizena

(sesam)olja till stekning

1. Ta skinnet av laxen och skär den i 1,5x1,5 cm stora tärningar. 

2. Blanda ihop alla ingredienser till teriyakin i en skål, vispa så att maizenan försvinner.

3. Stek laxen i olja i en stekpanna tills den nästan är klar, häll på teriyakisåsen och låt puttra ca 3 minuter.

 

Tillbehör

3 strimlade morötter, jag använde potatisskalaren att strimla med

Strimlad vitkål och/eller rödkål

Lite grönsallad

2 dl gräddfil + chilisås enligt tycke och smak

2 lime i klyftor

Sesamfrön

Fishtaco teriyaki 3

Pressa över lime vid servering.

Fishtaco teriyaki 4

Vik ihop tacon, ät och njut!


Doptårta till lilla Ebbe

Skrivet av Sofia Rönnbacka 12.02.2018

Det har blivit mycket tårtor och bakning på bloggen nu, men jag fortsätter på samma tema ännu ett inlägg. Nämligen doptårtor. Var på dop för några veckor sedan och hade då äran att få bli fadder till lilla Ebbe. ♥ Tårtorna är gjorda av hans mamma och mig men recepten är inte mina så ni får bara se bilder idag. 

Doptarta 3

Vi gjorde två olika varianter, en som hade mycket blommor och en med en halvmåne. Kakorna fylldes med jordgubbsmousse och daimgrädde. Sockerbomb.

Doptarta 5Tårtorna spacklades med en vitchokladfrosting. Blommorna spritsades med samma frosting som färgats blå, och sedan dekorerades vissa blommor med silverkulor. Även några blåbär tillsattes för att få in ett bärigt inslag. Frostingen var enkel att arbeta med bara man var snabb. Dock blev tårtorna lite för söta med både jordgubbsmousse och daimgrädde. 


Sankt Valentins tårta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 09.02.2018 | 1 kommentar(er)

Alla hjärtans dag är alldeles runt hörnet, eller ska jag säga runt helgen. Bjud dina nära och kära på en maffig chokladtårta fylld med hallonmousse ♥ Enkel att baka och räcker åt många! 

Cake Valentin 3

Sankt Valentins tårta

4 dl vetemjöl

3 dl socker

1 dl kakao

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

150 g smält smör

2 ägg

2 dl mjölk

½ tsk vaniljpulver

1 dl kokande vatten + 50 g mörk choklad

Hallonmousse

4 dl hallon

1½-2 dl florsocker

2 gelatinblad

4 dl grädde

200 g färskost 

Chokladganache

150 g mjölk- eller 47 % mörk choklad

1½ dl grädde

Dekoration

2 dl grädde

Hallon

1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175ºc övre- och nedrevärme.

2. Sikta ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt det smultna smöret, äggen och mjölken. 

3. Vispa ihop smeten med en elvisp. Koka under tiden upp vattnet och tillsätt sedan chokladen och rör om då och då tills chokladen smält. Vispa till sist ner chokladvattnet i smeten. 

4. Smörj och bröa en form som är 18 cm i diameter, det går med vidare form men kakan blir inte lika hög och gräddningstiden kan variera då. Häll i smeten och grädda kakan i ugnen ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kallna helt.

5. Hallonmousse: Sätt gelatinbladen i kallt vatten i ca fem minuter. Under tiden kokar du upp hallonen tillsammans med florsockret i en kastrull. Låt koka tills hallonen gett ifrån sig vätska och tappat sin form. 

6. Tillsätt gelatinbladen i hallonsåsen och rör om tills de smält. Ifall du vill kan du sila hallonsåsen för att få bort fröna kan du göra det. Låt den svalna. 

7. Vispa grädden hårt och vispa ner färskosten. Tillsätt den svalnade hallonsåsen som vid det här laget kanske blivit något tjock men det gör inget. Vispa bara ner den tillsammans med grädden.

8. Montering: Dela botten i 3 eller 4 delar. Spritsa ut ett tjockt lager hallonmousse på varje lager utom locket på kakan. Det vill säga två eller tre lager hallonmousse beroende på hur många delar du skurit botten i. 

9. Koka upp grädden, ta bort från värmen och bryt i chokladen. Rör om då och då tills chokladen smält. 

10. Häll chokladen på mitten av tårtan och med hjälp av en kniv eller en spatel för du chokladen mot kanten av tårtan medan du snurrar på fatet. När du kommer till kanten börjar du försiktigt få chokladen att rinna över på vissa ställen för att få en dropp-effekt. Min blev dock inte så bra men övning ger färdighet! Testar igen nästa gång bara.

11. Vispa grädde och spritsa toppar på tårtan. Jag spritsade sex stycken toppar och dekorerade med hallon. 

Cake Valentin 1


Fastlagsbullar och andra bullar

Skrivet av Sofia Rönnbacka 07.02.2018 | 1 kommentar(er)

Min favoritbulle är helt klart fastlagsbullen, men kanske inte så mycket själva bullen utan mandelmassan och grädden ;) Hur vill du ha din fastlagsbulle, ska den ha mandelmassa eller sylt? Kommentera gärna! I fjol gjorde jag en fastlagsbulle-längd som jag sedan fyllde med halva mandelmassa och halva hallonsylt men i år blev det traditionella vetebullar. Hade först tänkt baka en fastlagsbulle-krans men det skulle ha blivit så svårt att dela ut den, bullarna går enkelt att springa till grannarna med. Och de blir garanterat glada! Jag testade dock att fläta en liten krans av degen som jag satte på toppen av bullen med de bullarna blev väldigt ojämnt gräddade av någon orsak. Det kanske bara var fel på ugnen jag gräddade dem i.. Men idén var bra eftersom det enkelt går att skilja på de med mandelmassa och de med sylt på det sättet :) Receptet på vetedegen är från min älskade Sju sorters kakor. Världens bästa kakbok, ett födelsedagstips till alla!

Fastlagsbulle 3

Fastlagsbullar

150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1½ dl socker

2 tsk krossad kardemumma

11 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning

På toppen

1 ägg

Pärlsocker eller mandelspån

Fyllning

200 g mandelmassa eller hallonsylt

4-6 dl grädde + socker

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt mjölken och värm tills den är 37ºc. För mig blev den så varm med det samma jag blandade smöret med mjölken.

3. Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av degvätskan och lös upp jästen.

4. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker, kardemumma och hälften av mjölet och knåda degen några minuter. Tillsätt sedan resten av mjölet, lite åt gången tills du fått en smidig deg. Det är bättre att den är för lös än för kompakt i detta skede. Låt jäsa en timme.

5. Ta ut degen ur bunken och knåda den på mjölat bakbord några minuter. Dela degen i 16 lika stora bitar eller gör som jag och väg varje bulle så de blir lika stora. Mina bullar var 100 gram styck, det var stora bullar. Vill du ha lite mindre gör du dem ca 70 gram. Rulla varje degklump till en bulle.

Ifall du vill ha en flätad krans på toppen av bullen gör du 14 bullar av degen och kavlar under tiden som bullarna jäser ut resten av degen till en tunn rektangel. Skär sedan remsor som är ca 0,5 cm breda och fläta flätor av degen. Det går åt ca 12 cm fläta till varje bulle. Fäst flätans ändor med varandra och sätt sedan flätan på bullen när den jäst klart. Pensla först bullen med ägg så flätan hålls fast. Pensla sedan flätan skilt.

6. Låt jäsa till dubbelstorlek. Under tiden värmer du upp ugnen till 200ºc varmluft eller 250ºc övre- och nedrevärme.

7. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker eller mandelspån. Grädda bullarna 10-12 minuter beroende på storlek. Låt svalna.

8. Skär upp bullen en tredje del från toppen, locket ska vara mindre än botten. Gröp ut lite av innanmätet och fyll bullen med mandelmassa/sylt och vispad grädde. Ifall du använde mandelmassa är det viktigaste att du blandar ut mandelmassan med grädde, den blir så mycket godare! Riv mandelmassan grovt och blanda med grädde. Pudra över florsocker.

9. Ät och njut!

Fastlagsbulle 4

Sen till den andra bullen... Det är nämligen så att vi ska få en bebis till sommaren! ♥ Eftersom detta är en matblogg kommer jag inte att blogga om graviditeten i sig men kanske jag smyger in någonting där det passar sig då och då. Kanske konstiga cravings? Det handlar ju om mat! Vet att det finns många som tycker om att läsa om graviditeter! :)

IMG 6040

Ultraljudsbilden är från vecka 10 och just nu är jag i vecka 17! Snart har halva tiden gått. Hjälp.


Ravioli med grönkålspesto och ricotta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 02.02.2018

Detta ni, den godaste pastan jag någonsin ätit. Så god var den, en perfekt balans av smaker som bara gifte sig i munnen. Före vi började kavla ut pastan sa jag till min sambo att det skulle vara bra med en pastamaskindel till vår kitchen aid men att det är onödigt och dyrt för i slutänden använder man den inte så mycket. Men den kommentaren tar jag tillbaka nu! Skulle jag ha haft en pastamaskin skulle jag varit lättad, men hey, armarna fick sig ett träningspass! Pastan är ganska svår att kavla ut till rätt tjocklek för hand, eller åtminstone mina muskler och mitt tålamod räckte inte riktigt till, hehe. Så har du en pastamaskin, lucky you, men det går lika bra utan. Det är värt allt jobb i slutänden kan jag lova dig :) 

Så receptet är alltså en ravioli fylld med grönkålspesto och ricotta, slungade i brynt smör med hackade mandlar och citronzest samt finhackade basilikastjälkar på toppen för att använda hela basilikan. Toppen! Om jag någonsin öppnar en restaurang så ska denna rätt vara på menyn.

Ravioli med gronkalspesto 2

Ravioli med grönkålspesto och ricotta fyllning

Pastadeg

300 g vetemjöl, ca 5 dl men väg gärna

3 stora ägg + 2 äggulor

1 msk olivolja

1. Mät upp mjölet i en topp på ett bakbord. Gör en stor grop i mitten och kläck i äggen + äggulorna och olivoljan.

2. Börja vispa sönder äggen med en gaffel som du samtidigt inkorporerar lite mjöl åt gången i äggen. 

3. När en stor del av mjölet är inkorporerat i äggen börjar du knåda degen för hand. Knåda den i ca 5 minuter tills den blir smidig och len. Linda in degen i plastfolie och kyl åtminstone en halv timme före tillagning. 

Grönkålspesto

3 blad grönkål

½-1 dl basilikablad

2 msk citronsaft

½ dl mandlar/pinjenötter/solrosfrön

1 klyfta vitlök

½ tsk salt

2 krm peppar

ca ½ dl olivolja

150 g ricotta

1. Skölj och riv bort grönkålen från den tjocka stjälken.

2. Sätt alla ingredienser förutom olivoljan och ricottan i en mixer/mortel och mixa. Häll i lite olja i taget tills peston blir en bra konsistens.

3. Förvara peston i en lufttät burk, den står sig ca 1 vecka. När du ska göra pastan blandar du peston med 150 g ricotta.

Brynt smör

50 g smör

½ dl hackade mandlar

1. Smält smöret tillsammans med mandlarna i en stekpanna och låt det brynas tills det börjar lukta nötigt och fått en mörkare färg. Ta av från plattan och låt svalna något.

Bygga ihop raviolin

1. Ta hälften av pastadegen och förvara resten av degen i kylskåpet. Kavla ut den till en rektangel som är ca 12 bred och så lång som du bara får den. Helst ska pastan vara bara ett par mm tjock men det kan vara svårt att få den så tunn för hand. 

2. Sätt ca 1 tsk pesto-ricottablandning på pastans ena halva, med ca 2 cm mellanrum. Pensla kanterna med vatten och vik över andra halvan och pressa försiktig ner mellan fyllningen. Skär raviolin i kuddar med hjälp av en kniv eller en sporre och tryck fast sidorna så att fyllningen inte kommer ut. 

3. Upprepa med den andra halvan av degen. Förvara under tiden de första ravioli under en något fuktig handduk eller i kylskåpet så de inte torkar. 

4. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka raviolin i 3 minuter eller tills de flyter upp till ytan. Slunga dem i det brynta smöret och riv över lite citronskal och finhackade basilikastjälkar. 

5. Ät och njut!

Ravioli med gronkalspesto 3Ravioli med gronkalspesto 1


Runebergstårtor deluxe

Skrivet av Sofia Rönnbacka 31.01.2018

Haha, nu blir säkert en del människor sura på mig, men vissa förstör fastlagsbullen för mig så nu förstör jag kanske Runebergstårtor för någon annan. MEN, jag älskar Runebergstårtor men hatar dem när jag ätit upp toppen. Så jag bestämde mig för att pimpa upp dem något och gå ett steg längre. Nämligen ta bort en del av innanmätet i Runebergstårtan och fylla den istället, då finns det sylt och glasyr hela vägen och då kan jag älska den all the way! Receptet på Runebergstårtorna har jag tjuvat av min kära mor så hon får äran för det, jag tar äran för idén ;)

Runebergstartor deluxe 8

Runebergstårtor deluxe

200 g smör

½ dl socker

¾ dl farinsocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

50 g mald mandel

1 dl kexsmulor

1 tsk bakpulver

1 msk kardemumma

Några droppar bittermandelarom

Smör och skorpmjöl till formarna/kopparna

Fyllning

Hallonsylt och glasyr

 

1. Sätt ugnen på 200ºc.

2. Vispa ihop smöret med sockret och farinsockret. 

3. Tillsätt äggen och vispa ytterligare.

4. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop smeten.

5. Smöra och bröa formarna/kopparna och fyll dem med smet, ca ¾ fulla.

6. Grädda tårtorna 30 minuter.

7. Gröp ut innanmätet ur tårtorna men spara locket. Fyll dem genom att varva glasyr med hallonsylt, sätt till sist på locket igen och gör den traditionella klicken hallonsylt och glasyrringen runtom.

8. Ät och njut!

Runebergstartor deluxe 19

Runebergstartor deluxe 12


De enklaste marängerna

Skrivet av Sofia Rönnbacka 29.01.2018

De enklaste marängerna som du aldrig misslyckas med, hur bra låter inte det?! Vi har alla gjort maränger som blivit bra vispade, snyggt spritsade och sedan blir de ljusbruna/toffe-färgade i ugnen och man blir bara besviken och det slutar med att man kastar hela satsen.. Men inte mera! Här är receptet på maränger som alltid blir en succé! Jag har gjort både små, normalstora och gigantiska maränger av denna maräng och alla har blivit lika lyckade. Beroende på hur länge du gräddar dem förändras konsistensen på dem, men de måste vara åtminstone 1½ timme i ugnen för att de ska bli spröda på utsidan och sega i mitten. Jag har använt dem till att dekorera tårtor och då har jag haft dem i ugnen i ca 2½ timme så de ska bli spröda hela vägen igenom. 

Vill du få fina randiga maränger använder du dig av pastafärg, alltså inte vanlig karamellfärg utan en tjockare geléliknande variant. Jag brukar använda mig av märket Wilton men vet att det finns andra märken i våra matbutiker. Ta sedan en tandpetare eller en pensel och dra 3-4 ränder av färgen inuti din spritspåse för att få randiga maränger!

Maranger rosa vit 53

Enkla maränger

3 äggvitor

2 dl socker

ev. pastafärg

1. Separera äggvitorna från gulorna och sätt vitorna i en skål.

2. Vispa vitorna tillsammans med hälften av sockret tills marängen blir skummig. Tillsätt resten av sockret och vispa tills du har en styv maräng. Ta lite maräng på pekfingret och gnid med tummen mot pekfingret för att känna ifall nästan allt socker löst upp sig. Detta tar ca 7-10 minuter beroende på hur effektiv din elvisp/hushållsassistent är.

3. Sätt ugnen på 75ºc varmluft. Fyll en spritspåse med marängen och spritsa ut maränger i önskad storlek.

4. Grädda 1½-4 timmar beroende på hur stora maränger du gjort. Ta en maräng och smaka nu som då för att se ifall konsistensen är den rätta ;) De ska torka några timmar efteråt så ifall de är lite sega i mitten då du smakar dem så blir de spröda då de torkat!

5. Ät och njut!

Maranger rosa vit 52


Hemmagjord kebabrulle

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.01.2018

För några veckor sedan hade jag och min fästman 8 års dag, och det har blivit lite av en tradition att äta kebabrulle då. Väldigt fancy. Men i år bestämde vi oss för att göra en egen kebabrulle. Recept på pizzadegen hittar du här. Du behöver förstås inte jäsa degen i 6 timmar, det räcker med att jäsa den så den dubblas i storlek. Både den bästa kebabsåsen och den starka tomatsåsen gör du enligt recepten nedan. Sedan är det bara att fylla rullen med allt du vill ha i en kebabrulle! Det behöver förstås inte vara kebab i rullen, du kan testa strimlad kyckling, stekt halloumi eller varför inte härkis?

Kebabrulle 34

Kebabrulle

1 sats pizzadeg till botten

Godaste kebabsåsen

Stark tomatsås

Sallad eller vitkål

Riven morot

Gurka

Tomat

Rödlök

Jalapeno

1. Dela pizzadegen i fyra delar och kavla ut dem till rundlar. 

2. Grädda bottnarna ca 10 minuter i 200°c. De får inte bli skarpa.

3. Stek eller sätt kebaben i ugnen så den blir varm.

4. Fyll rullen med kebab och andra valfria tillbehör, ringla över kebabsås och tomatsås och rulla ihop,

5. Ät och njut!

 

Godaste kebabsåsen

1 dl turkisk yoghurt

1 dl crème fraiche 

½ dl apelsinlemonad

1½ tsk tomatpuré

1-2 pressade vitlöksklyftor

Cayennepeppar eller chilisås enligt tycke, hade ca ½ tsk cayenne

½ tsk salt

1 krm vitpeppar

1/4 tsk pizzakrydda

1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och smaka av med salt och vitpeppar.

 

Stark tomatsås

2 klyftor vitlök

1 gul lök

1 msk olivolja

400 g passerade tomater

½ tsk peppar

1 tsk salt

1 tsk socker

1 tsk pizzakrydda

2-3 msk sriracha

1. Skala och finhacka löken, värm upp olja i en kastrull och fräs löken någon minut. 

2. Pressa i vitlöksklyftorna och fräs ytterligare en minut. 

3. Tillsätt resten av ingredienserna och koka såsen ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mera sriracha.

Kebabrulle 41

 


Enkla semlor

Skrivet av Sofia Rönnbacka 22.01.2018

Ni vet den där känslan då skafferiet svämmar över av 1000 olika mjölpåsar som alla är öppnade? Okej, nu kanske jag överdrev en aning men i mitt skafferi har jag för tillfället åtminstone sex påsar med olika sorters mjöl som bara innehåller några deciliter var. Så irriterande, speciellt då jag vill ha ordning och reda i köksskåpen. På något sätt är det ordning i alla andra skåp förutom skafferiet och skåpet där vi förvarar kastruller och skålar som är i bra ordning. Varför blir det alltid så? Tips på hur man håller ordning i skafferiet tack! 

Tillbaka till det jag egentligen skulle skriva, på sidospår som vanligt. Enkla semlor är dagens recept. Sådär perfekt för att använda upp det sista i mjölpåsen. I receptet skriver jag först vetemjöl och sedan bara mjöl. Där det bara står mjöl så använder du upp dina öppnade mjölpåsar! Kom bara ihåg att olika mjölsorter absorberar vätska olika så börja med lite mjöl och tillsätt mera efterhand så inte degen blir för kompakt. Bättre att ha i för lite mjöl än för mycket mjöl.

Enkla semlor 7

Enkla semlor

ca 16-18 st.

Steg 1

4 dl mjölk

1 påse torrjäst

ca 300 g vetemjöl

Steg 2

2½ tsk salt

2 msk socker

50 g mjukt smör

ca 300-400 g mjöl beroende på mjölsort

Havreflingor till dekorering

1. Börja med att värma mjölken till 42°c. Häll mjölken i en stor beredningsskål.

2. Tillsätt jästen och rör tills den löst sig, väg upp vetemjölet och vispa i det. Låt jäsa en timme.

3. Blanda i resten av ingredienserna tills du har en smidig deg. Tillsätt lite mjöl i taget.

4. Låt degen jäsa ca 10 minuter, rulla degen till en korv och skär den i 16-18 bitar.

5. Rulla semlor av degen och tryck ner en sida av semlorna i havregryn, eventuellt strö havregryn över och pressa ner dem.

6. Sätt ugnen på 200°c och låt semlorna jäsa en gång till tills de har fördubblats i storlek.

7. Grädda semlorna 10-12 minuter tills de fått fin färg.

8. Ät och njut!

Semlorna passar perfekt med mosad avokado på!


Julgodis del 3: Rockyroad

Skrivet av Sofia Rönnbacka 23.12.2017

Dan före dopparedan, vart tog december vägen? Det känns som att december just började och nu är det redan jul. Men ännu hinner du baka julgodis! Dessa rocky roads tar ca 10 minuter att göra, och är perfekt till uppesittarkvällen. Har ni planer för ikväll? Själv jobbar jag till kl. 20:00 så det lär inte bli så mycket gjort i matväg ifall inte resten av uppesittar-deltagarna har gjort något gott ;) Man kan ju alltid hoppas. 

Rocky road 2

Rocky road

400 g choklad, hälften mjölk- och hälften mörkchoklad

1 påse dumle

2-3 dl salta jordnötter, pistagenötter, cashewnötter eller en blandning

½ påse mini marshmallows eller stora sönderklippta i bitar

1. Bryt ner chokladen i en skål som tål vattenbad.

2. Sätt skålen över en kastrull med vatten, vattnet ska inte röra i skålen. Värm upp vattnet, då det kokar sänker du värmen. Rör om då och då. Det får inte komma vatten i chokladen för då skär den sig. 

3. Under tiden chokladen smälter skär du dumlen i mindre bitar, jag delade en kola i 3 bitar, hackar nötterna något och klipper marshmallowen i mindre bitar ifall du har stora.

4. Rör ner alla ingredienser i den smultna chokladen och häll den i en form klädd med bakplåtspapper.

Platta ut den så den är ca 1½ cm tjock.

5. Ställ kallt före du skär upp/bryter den i bitar.

6. Ät och njut!

Rocky road 1