2

Vändags brownies

Skrivet av Anna-Sara Sidbäck 13.02.2018 | 0 Kommentarer

Vill ni överraska någon som betyder mycket för er med något gott, så har jag ett toppenrecept här till er! Jag gillar ju choklad väldigt mycket kommer ni att märka, och jag kan tänka mig att utbudet på chokladbakverk skulle vara stort på mitt café :)

Dessa brownies har jag provat laga på tre olika sätt, alla blir lika goda!

Vändagsbrownies 

Resized 20180205 125121 4175

Ingredienser

3 dl färska dadlar

1 tsk vaniljpulver

0, 75 dl linfrön

0,5 dl kakao

4 msk mandelmjöl

1 msk kokosolja med neutral smak

en nypa salt

Börja med att mixa linfrön, mandelmjöl, kakao och lite salt till ett fint mjöl. Tillsätt sedan lite i taget av dadlarna, sedan kokosoljan och vaniljpulvret. Tryck ut i en liten form, lägg bakplåtspapper eller plastfolie i bottnen. Jag brukar ofta använda brödformar till bakverk. 

Glasyr

0,5 dl sirap

3 msk mandelmjöl

3 msk kakao

Jag har använt dadelsirap, men det går lika bra med agavesirap eller honung. Mixa samman dessa tre ingredienser och bred ut över kakan. Strö över nötter eller annat om du vill. Låt stelna i frysen i minst 2 h. Helst över natten för bästa konsistens. 

 

Alternativ 2 

Om man inte vill använda linfrön, så går det utmärkt med solrosfrön istället.

Alternativ 3

Om du inte tål nötter så har jag prövat baka dem med glutenfritt havremjöl, och det funkade jättebra! 

Resized 20180210 151535 137

Resized 20180206 193935 4781

 

Taggar:
Kategorier:
0

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar